ΕΛΛΑΔΑ

Εντός της ημέρας διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο καταζητούμενο

εντός-της-ημέρας-διεθνές-ένταλμα-σύλλ-162954

Ο 20χρονος που καταζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται να συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, είναι ανάμεσα στα 10 εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει η Αστυνομία

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις συλλήψεις που εκκρεμούν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν και σημείωσε ότι η «η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη αφορά πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

«Η ΕΛ.ΑΣ θα ψάξει μέχρι το τέλος»

Σε ερώτηση για το δολοφόνο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ, θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Έκανε, επίσης, λόγο για «συμμορία» και «αγέλη ανθρωποειδών» που «δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους λέγοντας ότι «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας» και πρόσθεσε:

«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίσκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».

Ο ρόλος του 20χρονου που διαφεύγει της σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος Αλβανός έφυγε σαν…κύριος έφυγε από την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο 20χρονος ήταν στενός φίλος του πρώτου συλληφθέντος για τη δολοφονία, ανήκαν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν επίσης επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο 18χρονος Άλκης.

Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία η οποία έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ, που έδωσαν τα πλήρη στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του, ο 20χρονος διέφυγε στην Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel. Οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας, όταν στις 3 Φεβρουαρίου τον έψαξαν στο σύστημα με τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αλβανική Αστυνομία προσπάθησε να τον εντοπίσει στο χωριό του στην Κορυτσά, ωστόσο οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα και θεωρείται πιθανό πλέον να κρύβεται στα Τίρανα.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, για τον 20χρονο αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, κάτι άνευ ουσίας, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Καμπανού, Αλέξη Κούγια, που δήλωσε ότι η Αλβανία δεν εκδίδει καταζητούμενους στην Ελλάδα. Συνεπώς, αν οι δράστες έχουν καταφύγει στη χώρα αυτή, θα είναι δύσκολο να καταλήξουν στις ελληνικές Αρχές και να δικαστούν.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου