ΕΛΛΑΔΑ

«Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε»: όλη η επιστολή Ζουράρι στον Τσίπρα

ερίδματε-πρωθυπουργέ-και-σύντροφε-161813

Το σύνηθες γλωσσολογικό του ύφος ακολουθεί και στη επιστολή αναγκαστικής παραίτησή του, που έστειλε ο Κ. Ζουράρις στον πρωθυπουργό και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις» αναφέρει στην επιστολή του ο υφυπουργός Παιδείας σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η παραίτηση-καρατόμηση Ζουράρι επήλθε μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προσβλητικές του αναφορές στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Αρη σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Το θέμα σήκωσε πρωί πρωί ο βουλευτής Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζητώντας την κεφαλί επί πίνακι του κ. Ζουράρι. Η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που πληροφορήθηκε ότι τα γραφεία της Θεσσαλονίκης είχαν κατακλυστεί από υβριστικά e. mail για το κόμμα και τον συνεργαζόμενο κ. Ζουράρι. Ετσι ο Πάνος Καμμένος τηλεφώνησε στον Κώστα Ζουράρι και του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Για να διασφαλίσει την έκβαση της υπόθεσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε και με τον πρωθυπουργό θέτοντας θέμα αποπομπής του υφυπουργού αν δεν παραιτηθεί. Τελικώς το θέμα διευθετήθηκε με την «αναγκαστική παραίτηση» του κ. Ζουράρι.

Το αν η παραίτηση- αποπομπή οδηγεί σε έναν μίνι ανασχηματισμό μένει να φανεί αύριο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οπότε παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές για τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου