ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία

δολοφονία-άλκη-εκδόθηκε-το-διεθνές-έν-161502

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη και να διαφύγει στην Αλβανία. Όπως έγινε γνωστό έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της Αλβανίας η άφιξη του εντάλματος και ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για τη δολοφονία Άλκη.

Τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στο γεγονός Απλώς αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα διότι την επικαιρότητα απασχολούν μεγάλα γεγονότα όπως είναι η δίκη για την καθαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Από τις Αρχές εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το θέμα χθες Τρίτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Ξεκίνησαν οι απολογίες

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, έχουν αρχίσει να αλληλοκαρφώνονται και να δίνουν ονόματα για τη δράση του κάθε εμπλεκόμενου στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον άτυχο φίλαθλο του Άρη.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών

Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών αποκαλύπτεται πως έγινε η φονική επίθεση: Στις 23.30 ξεκίνησαν για την επίθεση τρία αυτοκίνητα. Στο καθένα επέβαιναν από τέσσερα άτομα. Έκαναν περιπολίες στα στενά του Χαριλάου αναζητώντας οπαδούς του Άρη. Στην οδό Πλαστήρα το τρίτο αυτοκίνητο έστριψε στην οδό Γαζή. Από το όχημα βγήκαν έξω τρία άτομα και ρώτησαν την παρέα του Άλκη τί ομάδα είναι. Απάντησαν “Άρης”.

Στο μεταξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα και βγήκαν τα άτομα έξω και κινήθηκαν προς την παρέα του Άλκη. Οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Ο Άλκης και δύο φίλοι του δέχτηκαν άγρια χτυπήματα.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με υποκίνηση σε βία, μετά τις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Κούγιας, προβάλλοντας ανάρτηση του γιου του προέδρου του ΠΑΟΚ, Γιώργου Σαββίδη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου