ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή ο «Αθηναίος» για τη δολοφονία Άλκη

πήρε-προθεσμία-για-την-παρασκευή-ο-αθ-161450

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 25χρονος που παραδόθηκε χθες για την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», είναι ο λογιζόμενος από τις Αρχές ως σκληρός χούλιγκαν της θύρας 4 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του, για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βελαλόπουλος, ο οποίος κατοικεί σε περιοχή της Αθήνας, ζούσε τον προηγούμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν ως ντελιβεράς. Κατά συνέπεια, απομακρύνεται το σενάριο ο 25χρονος να ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στην «παγανιά θανάτου», με θύμα τον άτυχο Άλκη.

Ξεκινούν οι απολογίες των υπολοίπων 8 της συμμορίας

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις από τους 8 οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή για την υπόθεση. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του έχει εκδοθεί από χθες διεθνές ένταλμα σύλληψης με τις αρχές της χώρας του να τον αναζητούν ήδη.

Υπενθυμίζεται επίσης πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για τους φερόμενους ως δράστες της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας. Οι εμπλεκόμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ με ενδιαφέρον για την τελική έκβαση της υπόθεσης, αναμένεται η ταυτοποίηση του κατεξοχήν δράστη της δολοφονίας του άτυχου φοιτητή, τη στιγμή που οι 8 συλληφθέντες δείχνουν μέχρι τώρα ως υπαίτιο τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό.

Αλληλοκαρφώματα στις καταθέσεις

Την ίδια ώρα, σε ένα «blame game» επιδίδονται μεταξύ τους οι υπόλοιποι συλληφθέντες, παρουσιάζοντας στις ανακριτικές Αρχές ποικίλες εκδοχές των όσων συνέβησαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Γαζή, στη Χαριλάου. Ο 23χρονος Αλβανός παραδέχτηκε πλέον ότι ήταν παρών στο φονικό συμβάν, αλλά υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ.

Μάλιστα, ο 23χρονος Αλβανός αναφέρει, κατά πληροφορίες, στην απολογία του πως «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Στο ίδιο απολογητικό υπόμνημα, ο 23χρονος Αλβανός περιγράφει τον εαυτό του και τους συγκατηγορουμένους του ως «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου