ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο

σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στον-δημοσι-161140

Σήμερα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία (ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ – GR2601101510000015148030784 – ONOMA ΔIKAIOYXOY «ΔIEΘNHΣ AMNHΣTIA EΛΛHNIKO TMHMA»).

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος «έφυγε» τα ξημερώματα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς. ’Εμπειρος δημοσιογράφος, εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση και την ΕΡΤ, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία κι από θέσεις ευθύνης σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Με αξιόλογη κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία ο Θοδωρής Μιχόπουλος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν και στενός συνεργατής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Είχε ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Τσίπρας: Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας

“Πενθούμε σήμερα, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, τον ξαφνικό θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου. Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας, σύντροφε Θοδωρή. Καλό σου ταξίδι”, έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο Θοδωρή Μιχόπουλου. .

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης. Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος που χάσαμε πριν λίγες ώρες, ήταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σταθερά και με συνέπεια δεκαετιών με την ανανεωτική αριστερά, ένας άνθρωπος με έμφυτο χιούμορ, πηγαία λαϊκότητα και ιδιαίτερες ικανότητες στην πολιτική ανάλυση και επικοινωνία. Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε… », έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο twitter.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος».

Τα συλλυπητήρια για την απώλεια του Θόδωρου Μιχόπουλου εκφράζει με ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Απλός, ανθρώπινος, εργατικός. Συνεπής στις αριστερές του ιδέες. Έντιμος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Καλό ταξίδι Θοδωρή».

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτηση του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ακούγεται σαν ψέμα. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος επαγγελματίας σπάνιος, φίλος στενός, παθιασμένος με τη ζωή, αγάπησε αυτό που αποφάσιζε το μυαλό του. Άνοιξε δρόμους στη δημοσιογραφία, έστησε κόνσεπτ στην τηλεόραση, ούρλιαζε στο κοντρόλ, μιλούσε χαμηλόφωνα στο κινητό του. Αφήνεις πολλά και μεγάλη αγάπη. Θοδωρή, πολύ νωρίς», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου