ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον «εισπράκτορα» σπείρας με 12 απάτες στην Πέλλα

χειροπέδες-στον-εισπράκτορα-σπείρ-161074

Στα πρόθυρα της εξάρθρωσης άλλης μιας από τις σπείρες που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πέλλας, μετά την σύλληψη ενός αλλοδαπού που είχε ρόλο «εισπράκτορα» και την εξιχνίαση 12 περιπτώσεων με λεία πάνω από 80.000 ευρώ!

Ο αλλοδαπός δρούσε τουλάχιστον από τις 27 Δεκεμβρίου μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, που τηλεφωνούσαν στα θύματα παριστάνοντας ο ένας τον συγγενή τους και ο άλλος τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ζητούσαν χρήματα και κοσμήματα, είτε για να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση ή για την αποφυγή ποινικών συνεπειών. Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι σε επτά περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας οι δράστες απέσπασαν συνολικά 54.950 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, ενώ σε άλλες πέντε επιχείρησαν να αποσπάσουν επιπλέον 426.000 ευρώ, χωρίς να τα καταφέρουν!

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και στην κατοχή του κατασχέθηκαν 250 ευρώ και ένα κινητό. Από τις συνομιλίες του διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στις συνολικά 12 περιπτώσεις και ταυτοποιήθηκε μια αλλοδαπή συνεργός του. Ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και σε βάρος της γυναίκας για εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων περιστατικών απάτης.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου