ΕΛΛΑΔΑ

Eμπλοκή νέου προσώπου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

eμπλοκή-νέου-προσώπου-στην-υπόθεση-τσο-159486

Έντονο ενδιαφέρον του ανακριτή για συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις ιδιόχειρες σημειώσεις του, συνδέοντας το με «διακίνηση μεγάλων ποσών», φαίνεται να προκύπτει μετά την απολογία πρώην γενικός διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου.

Το όνομά του αναφέρεται δύο φορές στα έγγραφα που κατέσχεσαν οι Αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό έγγραφο (5.53-81) που κατασχέθηκε αναφέρονται τα εξής: «Απαιτητική σήμερα τώρα πλέον πιεστική η επιστροφή από το Σμπώκο του πακέτου των 10.000.000 ευρώ που παρέλαβε ο ίδιος προσωπικά από τον Β. Χ. στο σπίτι του το Φεβρουάριο του 2003 όπου είχε κληθεί με υπόδειξη μου, ανέλαβε απέναντί μας –εμένα και τον Β. Χ.- την ευθύνη ασφαλούς διακίνησης για μένα της παραπάνω σχετικής αποστολής.

Η επιστροφή μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε η παραλαβή της αποστολής τότε το 2003 από τον Ι. Σμπώκο με πρόσκληση για επίσκεψη…με εμβάσματα από εξωχώριες… εκ των πολλών που με την ύπαρξή τους εδώ και χρόνια στηρίζουν τον κεντρικό τροφοδότη λογαριασμό, όπως REAL LTD».

Σε άλλο κατασχεθέν έγγραφο (5.27) αναγράφονται τα εξής: «….Ζητώ τα 10 βιβλία που σου έδωσα πριν πέντε χρόνια να διακινήσεις και να αξιοποιήσεις καθαρά προσωπική υπόθεση-να μου τα επιστρέψεις τώρα πλέον ατομικά σε εμένα από εσένα που τα είχες αναλάβει…».

Ερωτηθείς από τον ανακριτή χθες ο Γιάννης Σμπώκος αν γνωρίζει κάποιον Β. Χ., απάντησε: «Γνωρίζω κάποιον τον οποίο συνάντησα κατά την επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Κρήτη και στην ιδιαιτέρα πατρίδα μου και το χωριό μου τα Ανώγεια.

Ο λόγος της παρουσίας του Πατριάρχη εκεί ήταν ευρύτερη επίσκεψη σε όλη την Κρήτη η οποία υπάγεται απευθείας στο Πατριαρχείο. Στο πρόγραμμά του είχαν υπαχθεί και τα εγκαίνια internet café με την επωνυμία «ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΠΩΚΟΣ» που έγινε από την ενορία του χωριού μου στη μνήμη του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού αδερφού μου Κωνσταντίνου Σμπώκου. Αυτό έγινε ή το 2000 ή το 2001. Κατά τα εγκαίνια αυτά παρεβρέθη και ο Ε.Χ προς τιμήν του Πατριάρχη.

Η επόμενη φορά που τον συνάντησα ήταν στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου για κάποιο μουσείο, ίσως της Κρήτης. Το τηλέφωνό του μου το είχε δώσει ήδη από τα προηγούμενα εγκαίνια. Είχε προηγηθεί συζήτηση για την κόρη μου η οποία τότε ήθελε να εισαχθεί στην ιατρική σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και μου είχε πει ότι μπορούσε να με βοηθήσει. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω καμία επικοινωνία με τον κύριο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου