ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ξόδευε τίποτα για εκείνη», «δεν είχε ούτε πέντε ευρώ»: Τι κατέθεσε η Μυλωνοπούλου

δεν-ξόδευε-τίποτα-για-εκείνη-δεν-εί-15948

Τον τρόπο που χρησιμοποιούσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να κρατά στο χέρι του την Καρολάιν περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία παρακολουθούσε το ζευγάρι από το Νοέμβριο του 2020.

Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η μάρτυρας έκανε λόγο για «παθητική παραβατικότητα», χαρακτηριστικό των χειριστικών ανθρώπων, προκειμένου να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού.

«Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές», είπε.

Αυτό ακριβώς ήταν κατά τη μάρτυρα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του» είπε η μάρτυρας σκιαγραφώντας το προφίλ του 34χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος την άκουγε με προσοχή κρατώντας συνεχώς σημειώσεις.

Αρχίζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η κυρία Μυλωνοπούλου είπε:

«Περί τα μέσα του Νοεμβρίου 2020 μέσω της πλατφόρμας “doctoranytime” μου ήρθε ραντεβού από τον κατηγορούμενο και τη σύζυγο του. Ήρθε το ζευγάρι με το μωράκι τους πέντε μηνών τότε στο γραφείο μου. Αυτό που μου δηλώθηκε ήταν ο Καρολάιν είχε κατάθλιψη λοχείας. Κάποιες φορές στην έναρξη της συνεδρίαση ήταν και τα δυο μέρη μετά αποχωρούσε ο σύζυγος και έμενε η Καρολαιν. Κάποιες φορές ερχόταν μόνο ο σύζυγος. Αν θυμάμαι καλά ήταν 12 ωριαίες συνεδρίες».

Πρόεδρος: Πού εντόπιζε ο κάθε σύζυγος το πρόβλημα;

Μάρτυρας: Τη πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με τη Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί. Αμέσως απόδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερωτήματα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα.

«Είμαι η φωνή της Καρολάιν»
Συνεχίζοντας η μάρτυρας αναφέρθηκε στη κατάσταση της Καρολάιν μετά την αποβολή της.

«Η κατάστασή της ήταν άσχημη, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Στην ερώτησή μου γιατί τόσο γρήγορα αποφάσισε να μείνει έγκυος δεν μου απάντησε. Ήταν ένα παιδί που φοβόνταν. Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στη πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Πρόεδρος: Είχε κάποιο σημείο με τη συμπεριφορά του συζύγου με το οποίο διαφωνούσε;

Μάρτυρας: Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, τής έστελνε χρήματα τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας ανέφερε: «Όταν ένας άνθρωπος είναι χειριστικός σαν τον κατηγορούμενο θέλει ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζει που βρίσκεται ο άλλος. Ένας χειριστικός άνθρωπος δεν τα κάνει αμέσως αυτά, τα κάνει σιγά – σιγά . Όταν η Καρολαιν ήταν 16 ετών της είχε κάνει ένα βομβαρδισμό έρωτα πετούσε με το ελικόπτερο ήθελε να τη βάλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν.

Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά.

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

Μάρτυρας: Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Υπάρχει ένας όρος, η παθητική παραβατικότητα ώστε οι χειριστικοί άνθρωποι να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού. Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές. Ο θύτης προκαλεί απαθής τον άλλο να βγει εκτός εαυτού.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας είπε ότι η Καρολάιν ότι ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά σιχαίνονταν τον άνθρωπο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε μήπως εγώ μετά κάνω λάθος. Μετά έλεγε όχι «έχω χάσει τη ζωή». Είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλεία του παιδιού και όσα είχε περάσει».

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος καταλάβατε αν είχε αντιληφθεί την ευάλωτη ψυχολογική της κατάσταση;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος έδινε πάντα μια εικόνα τέλεια στον έξω κόσμο. Δεν ήθελε η εικόνα του να έχει κηλίδες. Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν. Τον ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος τόσο γρήγορα η Καρολάιν και δεν μου απάντησε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;

Μάρτυρας: Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατεύθυνε στην κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσω ένα οικόπεδο να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάνε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή. Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, εάν η σχέση είναι νοσηρή δεν πρόκειται να φτιάξει. Στην επόμενη συνεδρία μου είπε ότι θα έπαιρναν δάνειο και θα τους δίνανε και οι γονείς τους χρήματα αλλά οι γονείς της τα περισσότερα. Ήταν έξω φρενών και μου έλεγε πάλι οι γονείς μου πληρώνουν. Μου είπε πως είναι δυνατόν να δίνουμε τα περισσότερα χρήματα οι γονείς μου και το οικόπεδο να είναι στο όνομά του; Το Δεκέμβριο μου είπαν ότι υιοθετήσανε ένα ζωάκι, είχαν μεγάλη χαρά. Λάμπανε τα μάτια της. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί με ένα μεγαλειώδη χαρακτήρα αγαπούσε τα ζωάκια τα αδέσποτα αυτά δείχνουν ότι ήταν ένα άτομο που είχε μια πληρότητα συναισθηματική. Δεν ήθελε επαφές με τους γονείς του κατηγορούμενου. Τη ρώτησα για αυτό και μου είπε δεν μου κάνανε απολύτως τίποτα απλά δεν αισθάνομαι άνετα μαζί τους.

Μάλιστα η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην εμφάνιση του ζευγαριού όταν πήγαιναν στο γραφείο της:

«Η κοπέλα αυτή ήταν πάντα πολύ απλά ντυμένη δεν ξόδευε τίποτα για εκείνη, αντίθετα με εκείνον που ήταν πάντα περιποιημένος και καλοντυμένος».

Ακόμη, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπήρχε τρίτο πρόσωπο στο γάμο του ζευγαριού: «Τον Ιανουάριο η Καρολάιν άρχιζε να μου λέει ότι ο κατηγορούμενος λείπε Κυριακές. Ήταν θυμωμένη και σαφώς κατάλαβα ότι τσακώνονται. Είχε άλλη σκέψη στο μυαλό της μήπως υπάρχει τρίτο άτομο. Μου είπε ότι μέχρι τότε δεν της είχε δώσει δικαίωμα, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κατηγορούμενος είχε μια έντονη ζωή πριν από εκείνη και αυτό της πυροδοτούσε το συναίσθημα της ζήλειας» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εσείς έχοντας μιλήσει και με τους δυο που θα εστιάζατε τα προβλήματα αυτής της σχέσης;. Τι γεννούσε τα πρόβλημα;

Μάρτυρας: Τα δημιουργούσε κατά την άποψη μου ο κατηγορούμενος. Όταν έχουμε ένα άνθρωπο χειριστικό δημιουργούνται ολέθριες σχέσεις. Οι χειριστικοί άνθρωπο μπορεί να έχουν διαταραχή, ο χειριστικές σχέσεις οδηγούν και στο έγκλημα. ¨Έχουμε ένα παιδί κλεισμένο μέσα στο σπίτι, που δεν πήγαινε πουθενά.

«Κατάλαβα ότι αυτός είναι ο δολοφόνος»
Ακόμη η κ. Μυλωνοπούλου είπε στην κατάθεσή της:

«Εγώ επέμεινα να μιλήσει η Καρολάιν με τη μητέρα της. Έφτασα στο σημείο να της δώσω το τηλέφωνο της δικηγόρου μου που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες. Στις 4/2 διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει. Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα.

Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς».

Πηγή: cnn.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου