ΕΛΛΑΔΑ

Χτυπούσε και ΑΤΜ ο ληστής των ΕΛΤΑ στην Πάτρα

χτυπούσε-και-ατμ-ο-ληστής-των-ελτα-στην-159059

«Βίος και πολιτεία» αποδεικνύεται ο ένας από τους δυο κακοποιούς που είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα για ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ και καταστήματα, καθώς δρούσε τουλάχιστον επί ένα χρόνο και μάλιστα είχε αποπειραθεί να διαρρήξει ένα ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας, στις 12 Ιανουαρίου του 2021, ο δράστης είχε πάει σε ένα κτίριο όπου ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ και επιχείρησε να το ανατινάξει με την διοχέτευση αερίου. Όμως, δεν έγινε έκρηξη και προσπάθησε να το παραβιάσει με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, χωρίς τελικά να καταφέρει να αρπάξει τα χρήματα! Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα κλοπής, εμπρησμό, έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στα Βραχνέικα είχε γίνει στις 8 το πρωί της 24ης Ιανουαρίου από δυο μαυροντυμένους κακοποιούς οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, που ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού που κρατούσε ο ένας. Στη συνέχεια, τους ανάγκασαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν περίπου 20.000 ευρώ. Η ληστεία εξιχνιάστηκε δέκα ημέρες μετά και οι αστυνομικοίκατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους δράστες και να του περάσουν χειροπέδες.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν ακόμη δύο ένοπλες ληστείες που είχαν κάνει οι δυο κακοποιοί το Νοέμβριο του 2021 χρησιμοποιώντας πιστόλι και αιχμηρό αντικείμενο, σε ένα κατάστημα του ΟΠΑΠ και ένα μίνι μάρκετ στην Πάτρα, απ΄ όπου ο συλληφθείς είχε αρπάξει 2.500 ευρώ. Μάλιστα, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο ληστής από μάντρα μεταχειρισμένων οχημάτων, αμέσως μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ και με τα χρήματα που είχε αρπάξει!

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου