ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα έριχναν στην αγορά 30.000 λίτρα διαλύτες για νόθευση καυσίμων!

θα-έριχναν-στην-αγορά-30-000-λίτρα-διαλύτες-158893

Τα σχέδια κυκλώματος νοθεία των υγρών καυσίμων με χημικούς διαλύτες χάλασε η Οικονομική Αστυνομία συλλαμβάνοντας 9 άτομα και κατάσχοντας πάνω από 29.000 λίτρα παράνομων χημικών προϊόντων.

Μάλιστα οι διαλύτες θα οδηγούνταν σε πρατήρια της Αττικής με αποτέλεσμα ανυποψίαστοι καταναλωτές να προκαλούσαν ζημιές στα οχήματά τους εξαιτίας της χρήσης των επικίνδυνων χημικών προϊόντων.

Ειδικότερα από τη Διεύθυνση Οικονομική Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, συνελήφθησαν 9 άτομα, που εισήγαγαν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νόθευση καυσίμων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων.

Συγκατηγορούμενοι είναι επιπλέον τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) όπου και διαπιστώθηκε ότι κύκλωμα με κατάλληλο όχημα εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες, τους οποίους αποθήκευαν σε ειδική δεξαμενή, σε προαύλιο χώρο εταιρίας σε περιοχή της Αττικής. Ακολούθως, με βυτιοφόρο όχημα μεταφόρτωναν τους διαλύτες και εφοδίαζαν πρατήριο υγρών καυσίμων, με σκοπό την ανάμειξή τους με καύσιμα του πρατηρίου.

Μάλιστα, για την απόκρυψη των ενεργειών τους και την παραπλάνηση των Αρχών, φρόντιζαν τα παραστατικά που εξέδιδαν να εμφανίζουν ως προορισμό εταιρία «φάντασμα» στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή εταιρία χωρίς εμπορική δραστηριότητα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία και στο πρατήριο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29.301,50 λίτρα μείγματος διαλυτών, ένα φορτηγό με επικαθήμενο, ένα βυτιοφόρο, 990 ευρώ, 22 παλέτες με μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων και κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι, οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες ανέρχονται στα 30.718,47 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsauto.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου