ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Αίτημα Κούγια για διακοπή

δίκη-λιγνάδη-αίτημα-κούγια-για-διακοπ-157224

Αίτημα διακοπής της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας στην έναρξη της πολύκροτης δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας υποβάλλοντας το αίτημα του επίσημα στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις εννέα το πρωί, με χειροπέδες πισθάγκωνα δεμένες, για να καθίσει στο «εδώλιο» για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Στη δικαστική αίθουσα το παρών έδωσαν τόσο τα θύματα όσο και συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Μόλις μπήκε στη δικαστική αίθουσα ο Δημήτρης Λιγνάδης, πρόσωπο του φιλικού του κύκλου του έπιασε το χέρι, με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και τον κατηγορούμενο να οδηγείται στο «εδώλιο».

Το δικαστήριο εκφώνησε την υπόθεση και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, με τον Αλέξη Κουγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας. Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας.

Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο αναπληρωματικά μέλη.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφανθεί επί του αιτήματος του Αλέξη Κούγια.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου