ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Πέταξαν μπουκάλι με νερό στον Κούγια

δίκη-λιγνάδη-πέταξαν-μπουκάλι-με-νερό-157021

Θύμα επίθεσης έπεσε ο Αλέξης Κούγιας λίγη ώρα αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του να διακοπεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Νεαροί του πέταξαν μπουκάλι με νερό.

Μετά το περιστατικό, ο Αλέξης Κούγιας αποχώρησε από τα δικαστήρια. Νωρίτερα, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη είχε πει στο δικαστήριο: «Ηδίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα. Είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Πάντως, σε δήλωσή του μετά την πληροφορία ότι έγινε στόχος επίθεσης, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Κάποιοι «γνωστοί οπαδοί» διέδωσαν την ψευδή είδηση ότι δήθεν συγκεντρωμένοι νεαροί και νεαρές έξω από το ακροατήριο με αποδοκίμασαν και μάλιστα κάποιος με έλουσε και με νερό.

Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία κάποιων γιατί πέρασα και από την από την είσοδο του πρωτοδικείου αλά και την είσοδο του πταισματοδικείου για να παραστώ στη δίκη Λιγνάδη χωρίς συνοδεία, αλλά έφτασαν ακόμα και στο σημείο να διαδίδουν ότι δήθεν αποδοκιμάστηκα και ότι δήθεν μου πέταξαν κι ένα μπουκάλι με νερό, χωρίς να αντιλαμβάνομαι τι σημασία έχει αυτό, αφού ακόμη και εάν ήταν αλήθεια, όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η γνώμη αυτού του είδους οπαδών δεν επηρεάζει την έκβαση καμιάς δίκης.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και είναι η εξής: Πράγματι σ’ έναν υπερυψωμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα νεαροί και νεαρές, οι οποίοι έβριζαν χυδαία κατά την άφιξή μου και επίσης κατά την έξοδό μου τα ίδια πρόσωπα συνέχισαν αυτήν την αντιαισθητκή συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς που διαδίδουν την ψευδή είδηση, δεν αντελήφθην καν ότι κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα μπουκάλι με νερό».

Δεμένος πισθάγκωνα ο Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, αμίλητος και με τις χειροπέδες δεμένες πισθάγκωνα. Παρά την πολιορκία που δέχτηκε από δημοσιογράφους, δεν είπε κουβέντα. “Αλήτη, αλήτη” του φώναξαν κάποιοι όταν έφτανε στο δικαστήριο.

Αμίλητος και με τις χειροπέδες δεμένες πίσω αποχώρησε κιόλας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη του για τις 25 Φεβρουαρίου, ύστερα από αίτημα του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου