ΕΛΛΑΔΑ

Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ζητεί ο Αλ.Τσίπρας

να-μην-εφαρμοστεί-η-απόφαση-του-eurogroup-για-τ-158

Η κρίση στην Κύπρο και οι διεργασίες που συντελούνται μετά την απόφαση του Eurogroup, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα και την αρνητική θέση και ψήφο του κόμματος στην κυπριακή Βουλή. Επίσης, ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε ότι το θέμα είχε τεθεί και επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε αρνηθεί την πρόταση για το κούρεμα των καταθέσεων.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup, ώστε όχι μόνο να μη θεωρηθεί ως προηγούμενο και εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, αλλά και επειδή, όπως είπε, είναι μια λάθος πολιτική απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τη σταθερότητα όλης της ευρωζώνης.

Οι κ. Τσίπρας και Κυπριανού συμφώνησαν να συντονίσουν πολιτικά τα κόμματά τους τα επόμενα 24ωρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με στελέχη του κόμματος, με τα οποία συζητά τις εξελίξεις και τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, καθώς εκτιμάται ότι οι εξελίξεις ενδέχεται να επιταχυνθούν και να επηρεάσουν πολιτικά όλη την Ευρωζώνη.

Αλ.Αλαβάνος: Εκτός Ευρωζώνης η Κύπρος

Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την ευρωζώνη, τάσσεται ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής προόδου είναι η άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη, το ’Σχέδιο Β’».

Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν αφορά τους μεγαλοκαταθέτες -από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας -με τους φουσκωμένους λογαριασμούς από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Αυτοί, οφείλουν να πληρώσουν βαριά το τίμημα των ανομιών τους και να γνωρίσουν το σπαθί της Δικαιοσύνης» εξηγεί.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αφορά τους μικρούς και μεσαίους καταθέτες με τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου