ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο λόγω κορονοϊού

καταδικάστηκε-μητέρα-που-δεν-έστελνε-156449

Την ενοχή της 40χρονης μητέρας από το Ηράκλειο, που δεν έστελνε το 9χρονο παιδί της στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2020, αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Το δικαστήριο, που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, της επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή. Η 40χρονη γυναίκα υποστήριξε ενώπιον της έδρας, ότι δεν έστελνε το παιδί στο σχολείο, καθώς φοβόταν λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ παρά το γεγονός ότι, όπως υποστήριξε, μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της, φρόντιζε το 9χρονο παιδί να κάνει ιδιαίτερα για να μην μένει πίσω στην ύλη των μαθημάτων του.

Η ίδια στην απολογία της, κλαίγοντας, ανέφερε ότι φοβόταν να το στείλει στο σχολείο “με τόσα κρούσματα” όπως είπε, και υποστήριξε ότι μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.
Στην αναφορά του Εισαγγελέα της έδρας ότι “είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και υποχρέωση του κάθε γονέα να πηγαίνει στο σχολείο” και πως με το να μην το στέλνει του “στερούσε τη μόρφωση, τη χαρά του παιχνιδιού, την κοινωνικοποίηση” η 47χρονη είπε πως δεν άφησε το παιδί της και ότι εργαζόταν σκληρά, καθαρίζοντας σκάλες, προκειμένου να μπορεί να πληρώνει δασκάλα για να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου