ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές τους

θεσσαλονίκη-μαθήτριες-καταγγέλουν-σ-155748

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλουν δύο εκπαιδευτικούς για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, 12 συμμαθήτριές τους φέρεται να παρενοχλήθηκαν από έναν καθηγητή του Γυμνασίου και έναν του Λυκείου.

«Ανέβαινα τις σκάλες και ένιωσα κάποιον να μου χτυπάει τον κ…, νόμιζα ότι είναι μια φίλη μου, αλλά ήταν ο καθηγητής μου», «Όταν φοράω ζακέτα, μου ζητάει να την ανοίξω για να δει τι φοράω κι όταν του λέω ένα απλό μπλουζάκι επιμένει», «Μου είπε ότι πρέπει να βάλω λίγα κιλά για να γίνω πιο σέξι, αλλά έχω πολύ ωραίο σώμα», αναφέρουν μαθήτριες του σχολείου.

Μάλιστα, σε ιδιόχειρο πίνακα ανακοινώσεων, που ανάρτησαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος γράφουν χαρακτηριστικά σχόλια, που όπως υποστηρίζουν είναι λόγια καθηγητών.

Την ίδια ώρα, καθηγήτρια του σχολείου φέρεται να τους διαψεύδει. «Όλα αυτά τα κάνετε για εκδίκηση, επειδή δεν σας έβαλε καλούς βαθμούς», λέει χαρακτηριστικά.

Για τα όσα υποστηρίζουν οι μαθητές έχουν λάβει γνώση τόσο η γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, όσο και η περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, που διερευνούν την υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν επώνυμη καταγγελία.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη τις τελευταίες μέρες, για να δημοσιοποιήσουν – όπως υποστηρίζουν – τα πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου