ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Κωδικός «111 ημέρες» για την επαναφορά της ΝΔ

μητσοτάκης-κωδικός-111-ημέρες-για-την-155346

Να θέσει τη Νέα Δημοκρατία και πάλι στο κέντρο της πολιτικής και να αποτελέσει σύντομα η κεντροδεξιά παράταξη, αξιόπιστη, πειστική και εναλλακτική λύση διακυβέρνησης για τον τόπο είναι ο βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα πλαίσια του σχεδίου με τον κωδικό «111 ημέρες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει σε αυτές τις 111 ημέρες που άρχισαν χθες, Δευτέρα, με την πρώτη του μέρα στα γραφεία του κόμματος και τελειώνουν το Πάσχα, την Πρωτομαγιά του 2016, να επιτύχει την ανασυγκρότηση και ανάταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπό το δόγμα ότι η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να αναλάβει και πάλι τις τύχες της χώρας στα χέρια της, ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση με συγκροτημένη δουλειά σε βάθος και από την αρχή να μπορέσει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, λειτουργικού, ευρωπαϊκού κόμματος.

Στα πλαίσια αυτά ήδη έχει μελετήσει και προετοιμάσει τον ανασχεδιασμό της ΝΔ στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών κόμματων.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από την οργάνωση του κόμματος και το νέο οργανόγραμμα δίνει μεγάλη σημασία στην αποτελεσματική οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Μια από τις προτεραιότητες του είναι να υπάρξει θεσμοθετημένη διαβούλευση και συλλογική προετοιμασία της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας της ΝΔ.

Μάλιστα, οι βουλευτές θα ενισχυθούν από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες στην άσκηση του έργου τους και οι τομείς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες εργασίας θα παράγουν πολιτική πρόταση συλλογικά. Εξάλλου, ο ίδιος θέλει η αντιπολίτευση να ασκείται συγκροτημένα και να υποστηρίζεται επιστημονικά, αλλά και οι προτάσεις του κόμματος να είναι πάντα τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες.

Ως προς την κομματική ανασύνταξης, ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ένα πιο λειτουργικό και λιτό οργανόγραμμα ώστε να είναι και ταυτόχρονα αποτελεσματικό, ενώ μια από τις βασικές προτεραιότητές του είναι και το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δρομολογήσει άμεσα την έναρξη εκστρατείας οικονομικής υποστήριξης της ΝΔ σύμφωνα με τα οριζόμενα από την κείμενη νομοθεσία και όπως έχει πει η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους του κόμματος και για την εξυπηρέτηση των δανείων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ετοιμάσει αλλαγές στο καταστατικό με έμφαση στη λειτουργία της εσωτερικής δημοκρατίας, τον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών, τη θεσμοθέτηση θητείας στους αιρετούς, στα όργανα και βέβαια στον πρόεδρο.

Άγνωστο είναι πότε θα γίνει το συνέδριο του κόμματος. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός είναι να διεξαχθεί τριήμερο έκτακτο εθνικό συνέδριο στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου για να επανιδρυθεί η ΝΔ θεωρείται ότι είναι δύσκολο να προλάβουν τις ημερομηνίες.

Αρης Ραβανός

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου