ΕΛΛΑΔΑ

Τσακαλώτος και Σταθάκης στο Μαξίμου για τις διαπραγματεύσεις

τσακαλώτος-και-σταθάκης-στο-μαξίμου-γ-15472

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς και ηγετικά στελέχη της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης για το καυτό ζήτημα των πρόσθετων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Χθες, Μ.Τετάρτη, εκτός της επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γιούνκερ αναμένεται να έχει και άλλες επαφές σήμερα Μ.Πέμπτη, προκειμένου να συμβάλει στην άρση της εμπλοκής στην αξιολόγηση. Νέα επικοινωνία θα έχει και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Μετά το αίτημα του πρωθυπουργού για Σύνοδο Κορυφής και την τελική απόφαση των Τουσκ, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και Σόιμπλε για έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ.Τετάρτης συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με νομικά στελέχη του κουαρτέτου.

Η συνάντηση αφορούσε τον «μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης». Εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Χουλιαράκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση εάν κατατέθηκε από την κυβέρνηση νέα πρόταση προς τους θεσμούς για το ζήτημα των μέτρων – εγγυήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου