ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε την Ρωσική ναυαρχίδα «Moskva», όταν είχε δέσει στον Πειραιά

πόλεμος-στην-ουκρανία-δείτε-την-ρωσικ-15377

Η είδηση κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου. Οι Ουκρανοί έπληξαν ανεπανόρθωτα με δυο πυραύλους Neptune τη Ρωσική ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης θάλασσας, το καμάρι του Ρωσικού ναυτικού, το καταδρομικό Moskva. Ένα πλοίο εξοπλισμένο σαν αστακός με απίστευτη δύναμη πυρός που όπως λένε μπορεί να εξουδετερώσει τα πλοία που συνοδεύουν τα Αμερικάνικα αεροπλανοφόρα.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι το πλοίο έχει βυθιστεί. Οι Ρώσοι πάλι από την πλευρά τους ισχυρίζονται και αυτοί, ότι ναι μεν έχει υποστεί ζημιές από πυρκαγιά και όχι από χτύπημα πυραύλου, αλλά δεν έχει βυθιστεί και μεταφέρεται σε ασφαλές λιμάνι.

Δυο φορές σε ελληνικά λιμάνια

Όπως και να έχει το Moskva, είναι γνώριμο στα ελληνικά λιμάνια. Μάλιστα 2 φορές – μία το 2012 και μια το 2014- έχει δέσει σε αυτά.

Το 2012 στις 21 Δεκεμβρίου το Moskva έπιασε λιμάνι στον Πειραιά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο από το pireaspiraeus.com. Τότε η υποδοχή του ήταν θερμότατη.

Δυο χρόνια αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2014, το καταδρομικό Moskva, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά», είχε πάει στο Ιόνιο πέλαγος και είχε δέσει στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκάδα, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου