ΕΛΛΑΔΑ

«Στο αντιρατσιστικό κρύβεται μία ύποπτη λέξη: η ομοφοβία», λέει ο μητροπολίτης Μεσογαίας

στο-αντιρατσιστικό-κρύβεται-μία-ύπο-152436

Mετά τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, που την περασμένη εβδομάδα «αφόρισαν» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «ελεεινό» και «άθλιο», και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος τάσσεται κατά της ψήφισής του ζητώντας διορθώσεις.

Με δήλωσή του ο κ.Νικόλαος αναφέρει πως στο νομοσχέδιο «το πρόβλημα είναι ότι, ενώ στην επικεφαλίδα μιλάει και για ξενοφοβία, κάπου μέσα του είναι κρυμμένη και μια άλλη καινούργια και ύποπτη λέξη, η “ομοφοβία”», προσθέτοντας: «Δεν ζητούμε να αποσυρθεί ο νόμος. Ζητούμε να διορθωθεί».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης λέει πως «κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η «ομοφοβία». Τελικά το πρόβλημα δεν είναι η «ομοφοβία», την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη». Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «Είναι κρίμα αυτή η Κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της».

Το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συζητήθηκε σήμερα και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) και αύριο – όπως ανακοίνωσε η ΔΙΣ – αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα μητροπολίτες είχαν στείλει επιστολές στον Πρωθυπουργό και ανέφεραν ότι μ’ αυτές ήθελαν να να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία τους για την προώθηση του νομοσχεδίου. Όπως σημείωναν, με το προς ψήφιση νομοσχέδιο ανοίγει ο ασκός του αιόλου διότι θα μπορεί να κολάζεται ποινικά όχι μόνο η πράξη αλλά και η έκφραση γνώμης.

«Θα μας απαγορεύει δηλαδή ο αντιρατσιστικός νόμος να πούμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι αισχροί, ότι είναι «κύνες» όπως τους ονομάζει η Αγία Γραφή στο τελευταίο της βιβλίο την Αποκάλυψη» γράφει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου