ΕΛΛΑΔΑ

Δέσμευσαν δυο λογαριασμούς του Ηλία Μόσιαλου για χρέη του ΙΣΤΑΜΕ

δέσμευσαν-δυο-λογαριασμούς-του-ηλία-μ-151687

Θύμα του… οικονομικού ναυαγίου του ΠΑΣΟΚ έπεσε και ο πρώην επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος, του οποίου την προηγούμενη εβδομάδα δεσμεύθηκαν δυο λογαριασμοί του στην Ελλάδα από το ΙΚΑ για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ιδρύματος, ύψους 170.000 ευρώ. Και όλα αυτά ενώ έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ εδώ και δυο χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο κ. Μόσιαλος την περασμένη Τετάρτη έλαβε μια επιστολή από την τράπεζα μέσω της οποίας ειδοποιούνταν για τη δέσμευση των λογαριασμών του λόγω του προαναφερθέντος λόγου.

Πώς ο Μόσιαλος βρέθηκε να είναι υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώ έχει παραιτηθεί

Ο κ. Μόσιαλος δεν είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ από τον Απρίλιο του 2012, όταν και έληξε η θητεία του. Μάλιστα, επειδή δεν αντικαθίστατο, υπέβαλε και επιστολή παραίτησης, ενώ παράλληλα με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είχαν υποβάλλει παραίτηση από το ΔΣ του Ιδρύματος και επτά ακόμη μέλη του με αποτέλεσμα το όργανο να μην έχει νόμιμη σύνθεση. Οπως σημειώνει η ίδια πηγή, από τις 7 Απριλίου του 2012, όταν και δήλωσε παραίτηση, ο κ. Μόσιαλος όπως και ο δικηγόρος του με επανειλημμένες επικοινωνίες προσπάθησε να απεμπλακεί από τις τυπικές ευθύνες της διοίκησης του ΙΣΤΑΜΕ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Ιδρυμα, στο μεταξύ, άλλαξε δυο προέδρους, για λίγους μήνες ανέλαβε ο Κώστας Σκανδαλίδης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Χρήστος Δερβένης, δεν ορίστηκε νέο ΔΣ με τις διαδικασίες που θέτει το καταστατικό, μετά την παραίτηση των επτά. Ετσι, παρά τις αλλαγές των προέδρων έμεινε υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώπιο της Εφορίας και του ΙΚΑ ο Ηλίας Μόσιαλος, εφόσον οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας δεν φρόντισαν να ορίσουν άλλον.

Η διοικητής του ΙΚΑ, βασικός μέτοχος του ΙΣΤΑΜΕ

Σημειώνεται ότι το ΙΣΤΑΜΕ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο μέτοχο (σε ποσοστό 90%) τον νυν διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται οι Γιάννης Σουλαδάκης και Γιάννης Παπαδάτος. Με άλλα λόγια ο διοικητής του ΙΚΑ που έκανε την καταγγελία με αποτέλεσμα να δεσμευθούν οι λογαριασμοί του κ. Μόσιαλου είναι και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας!

Πάντως, μιλώντας προς την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Τα «καρφιά» Μόσιαλου στον Βενιζέλο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον κ. Μόσιαλο. «Γιατί δεν μου το είπες», φέρεται να του είπε στον κ. Μόσιαλο ο κ. Βενιζέλος, με τον πρώτο να απαντά με καρφιά για «τόσους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ» που το ήξεραν και προφανώς δεν έκαναν τίποτα.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλυψε πολιτικά τον επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας, ενός φορέα που στηρίζει το εγχείρημα της Ελιάς, με σχετική ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Μόσιαλου για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου