ΕΛΛΑΔΑ

Νέες υπερπτήσεις σε Ανθρωποφάγους, Μακρονήσι, Οινούσσες

νέες-υπερπτήσεις-σε-ανθρωποφάγους-μα-151639

Μετά από 15ήμερο χωρίς καμία υπέρπτηση στο Αιγαίο οι Τούρκοι επέστρεψαν το πρωί στις προκλήσεις καθώς τουρκικά F-16 πέταξαν τέσσερις φορές πάνω από τα νησιά Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι (που βρίσκονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων) και στη συνέχεια πάνω από τις Οινούσσες.

Με αυτές τις υπερπτήσεις εθνικού εδάφους από τουρκικά αεροσκάφη ο συνολικός τους αριθμός από την αρχή του χρόνου έφτασε τις 147.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στις 10.31 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι σε ύψος 27.00 πόδια. Στη συνέχεια στις 10.32 δεύτερο ζευγάρι τουρκικών αεροσκαφών πέταξε ξανά πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι και μάλιστα σε αρκετά χαμηλό ύψος, στα 9.000 πόδια.

Περίπου μισή ώρα αργότερα στις 10.54 το πρώτο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε πολύ χαμηλό ύψος, 1524μ. (5.000 πόδια).

Με αυτές τις επιθετικές ενέργειες η Άγκυρα δείχνει ότι επιμένει να προκαλεί και στον Έβρο – τα επεισόδια δεν έχουν σταματήσει – αλλά και στο Αιγαίο.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου