ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας – Πάιατ: Νωρίτερα από ποτέ οι πτήσεις από ΗΠΑ στην Ελλάδα

κικίλιας-πάιατ-νωρίτερα-από-ποτέ-οι-151509

Τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ δέχτηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Έγινε γνωστό ότι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες θα εκτελούν πάνω από 14 απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα τη νέα τουριστική σεζόν.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας μετά τη συνάντησή του με τον Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Τουρισμού, «η έναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας από μία πολύ σημαντική αγορά που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό Τουρισμό».

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου περισσότερες από 14 απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με 8 μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια.

Στη συνάντηση Κικίλια – Πάιατ συζητήθηκε και η θετική επίπτωση που θα έχει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, η άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε, επίσης, τον Αμερικανό πρέσβη για τις αυξημένες, σε σχέση με το 2019, κρατήσεις ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, αλλά και για τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου