ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή δίκης του προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό

αναβολή-δίκης-του-προπονητή-ιστιοπλο-150340

Αναβολή για τις 4 Απριλίου 2022 έλαβε η δίκη με κατηγορούμενο τον προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για την πρώτη δίκη που διεξάγεται φέτος στο πλαίσιο του κινήματος metoo στην Ελλάδα.

H δίκη του προπονητή ιστοπλοΐας αναβλήθηκε λόγω κωλύματος για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Στην έδρα δεν είχε κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος και εκ τούτου η αναβολή ήταν μονόδρομος ενώ το δικαστήριο για να μην υπάρξει κίνδυνος λήξης δεκαοκταμηνου έδωσε τη συντομότερη δικάσιμο.

«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» δήλωσε στις κάμερες η 22χρονη Αμαλία χωρίς να κρύβει την ενόχληση της για τη εξέλιξη αυτή.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο μέλη της ανοικτής ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την εν εξελίξει δίκη σχετικά με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, βλέποντας την Αμαλία δήλωσαν με ένα στιχάκι τη συμπαράσταση τους στο πρόσωπο της κοπέλας.

«Αμαλία, μας ακούς, εδώ δεν είσαι μόνη, είμαστε όλες αδερφές, το δίκιο μας ενώνει» της είπαν μετά μουσικής και εκείνη στάθηκε για λίγο μπροστά τους και με μια κίνηση έδειξε ότι τους ευχαριστεί.

Από την πλευρά του τέλος ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς, επισήμανε ότι πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη και πως η αναβολή ήταν αναγκαία.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα» τόνισε ο κ. Μαντάς.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου