ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ονομαστική ψηφοφορία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

συριζα-ονομαστική-ψηφοφορία-για-την-ε-15017

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα έρχεται μετά τη σφοδρή αντίδραση συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων βουλευτών στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τη ρύθμιση που κατατέθηκε σήμερα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του οικονομικού επιτελείου ζητώντας από τον κ. Χαρδούβελη να προσέλθει στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις.

Μάλιστα, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που παραπλάνησαν τον υπουργό, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν να εμφανίζονται ανακόλουθοι.

«Ο κ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είναι εδώ, να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος, ποιος τον παραπλάνησε και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε ζητώντας από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα να μεταβιβάσει αυτό το αίτημα στον κ. Χαρδούβελη.

Έντονες επικρίσεις κατά του Γκίκα Χαρδούβελη σχετικά με την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για τα λογιστικά πρότυπα, η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής να μεταφέρει τη σφοδρή ενόχλησή της στον κ. Χαρδούβελη για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Επιτροπή, αλλά και για το πώς έφθασε η τροπολογία στη Βουλή.

Πυρά εξαπέλυσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής, ο οποίος είπε ότι «ψηφίσαμε πριν από μια εβδομάδα το νόμο για τις ρυθμίσεις στην εφορία». «Ο νόμος είναι πάρα πολύ καλός» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά στην φορολογία εισοδήματος.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο κ. Κασσής αντέδρασε έντονα για την παρουσία των ΜΑΤ στην Νομική Σχολή.

Επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει αλλαγή του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την νέα ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου