ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στις Σκουριές

το-κκε-για-τις-εξελίξεις-στις-σκουριές-149771

«Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται σε όφελος του λαού και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

«Η ιδιωτική επένδυση δεν θέλει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη προστασία του περιβάλλοντος. Τη θεωρεί κόστος. Δε θέλει και δεν μπορεί να ανεχθεί την οποιαδήποτε καθυστέρηση της επένδυσης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κατάλληλη τεχνολογία για τη περιβαλλοντική προστασία. Την θεωρεί κόστος, ανακοπή της κερδοφορίας της» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν φορολογείται στην Ελλάδα αλλά στην Ολλανδία (μέσω ενός πλέγματος εταιριών) λόγω χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή. Είναι αδιανόητο την ώρα που ο λαός ματώνει από την άγρια αντιλαϊκή φορολογία, τη σφαγή μισθών και συντάξεων, η πολυεθνική ELDORADO να μην καταβάλει φόρους (όπως και όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι). Ο ιδιώτης επενδυτής εκμεταλλεύεται την αγωνία των εργαζόμενων για τη δουλειά και τα δικαιώματα τους.

Με τις πλάτες των κυβερνήσεων, των κομμάτων της ΕΕ, τοπικών παραγόντων, επιδιώκει να διχάσει τους εργαζόμενους από τους υπόλοιπους κατοίκους, να διαιρέσει το λαό για τα συμφέροντα της.

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός δεν πρέπει να συρθούν στην ταύτιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να στοιχίζεται κάτω από τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί ΣΗΜΕΡΑ να δώσει διέξοδο προς όφελος των εργαζόμενων αλλά και ολόκληρου του λαού. Μόνο η σχεδιασμένη ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι η άναρχη ανάπτυξη σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων μπορεί συνδυασμένα και το περιβάλλον να προστατέψει και να διασφαλίσει τη δουλειά στους εργαζόμενους».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και τον λαό της περιοχής «να γυρίσουν τη πλάτη στα συμφέροντα της εταιρίας, στην πολιτική και στα κόμματα που θυσιάζουν τα λαϊκά συμφέροντα, παραδίδουν τη λαϊκή περιουσία, βάζουν σε κίνδυνο το περιβάλλον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου