ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας: Το δακρυγόνο είναι το ηπιότερο μέσο «αποτροπής καταστάσεων»

τόσκας-το-δακρυγόνο-είναι-το-ηπιότερο-149735

Σε συνδυασμό «ατυχών συγκυριών» και «ατυχών χειρισμών» απέδωσε τη χρήση χημικών εναντίον των συνταξιούχων από τα ΜΑΤ, την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων. Σημείωσε, δε, ότι πλέον δεν γίνεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους συνταξιούχους του ΠΑΜΕ, ο Ν.Τόσκας ανέφερε:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να υπήρξε συνδυασμός ατυχών συγκυριών και ατυχών χειρισμών, αλλά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο να κατηγορείται για υπερβολές στα θέματα καταστολής και στη χρήση αστυνομικής βίας».

Ο κ. Παναγούλης υποστήριξε ότι «υπερήλικες συνταξιούχοι δέχθηκαν σκληρή επίθεση από τα ΜΑΤ» προσθέτοντας ότι «αυτές τις σκηνές τις είχαμε ξαναδεί και επί κυβερνήσεων ΝΔ».

Ο κ. Τόσκας αντέτεινε ότι δεν πρέπει να συνδέεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος με την περιορισμένη χρήση που γίνεται σήμερα, ενώ παρατήρησε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου