ΕΛΛΑΔΑ

Aλέξης Τσίπρας: Σύντομα προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα

aλέξης-τσίπρας-σύντομα-προοδευτική-δι-14952

«Η χώρα σύντομα θα έχει προοδευτική κυβέρνηση» ήταν το μήνυμα που έστειλε κατά την έναρξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με την εισηγητική του ομιλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό εργολάβο».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση για την ακρίβεια, την πανδημία και τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η Ελλάδα που μόλις βγήκε από τη χρεοκοπία ανταμώνει με την κοινωνική κρίση έχει την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός που ασπάζεται πολιτικές που προκαλούν καταστροφή, που επιτάχυναν τις κρίσεις. Είναι ο πρωθυπουργός – εργολάβος που γνώριζε για ποιους ήρθε να κυβερνήσει».

«Ούτε η πανδημία άλλαξε την πολιτική του. Μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για να περάσει αντιλαϊκά νομοσχέδια και να δώσει χρήματα σε απευθείας αναθέσεις και να δώσει γη και ύδωρ σε ιδιωτικούς ομίλους στην υγεία» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η ακρίβεια δεν είναι γέννημα του πολέμου αλλά ήρθε πριν από αυτόν και έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κοινωνική οργή και χαρακτήρισε ιστορικό ατύχημα ότι σ’ αυτή τη συγκυρία η χώρα έχει κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.

«Η ώρα της αλλαγής έχει φτάσει. Από κάθε γωνιά της πατρίδας μας ξεπηδάει η ανάγκη για την πολιτική αλλαγή» τόνισε και διαμήνυσε ότι «είμαστε έτοιμοι πιο ώριμοι, πιο έμπειροι πιο αποφασισμένοι. Θέλουμε, ξέρουμε πως και μπορούμε».

Αλμα… προς την πολιτική αλλαγή

Για ένα μεγάλο άλμα προς την πολιτική αλλαγή έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την εναρκτήρια ομιλία του, επαναφέροντας το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Υπογράμμισε πως η απάντηση είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ειρήνη.

«Αυτή τη μεγάλη παγκόσμια ιδεολογική παρακαταθήκη εκφράζει το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη χώρα μας» τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τους συνέδρους σε μια γιορτή της συμμετοχής, του πολιτικού διαλόγου και της δημοκρατίας και στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης για μια προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος.
«Αυτή τη θέληση μεταφέρετε σήμερα εδώ. Τη συμπυκνωμένη θέληση των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που εσείς εκπροσωπείτε, να απλώσουμε το κόμμα παντού όπου αναπνέει η αντίσταση στις πολιτικές της καταστροφής. Και να δώσουμε το μήνυμα της νίκης. Να μετατρέψουμε την οργή σε ορμητικό ρεύμα αλλαγής. Και μαζί να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», ανάφερε χαρακτηριστικώς.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια μεγάλη ιστορική ευθύνη απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία, συμπεριλαμβάνοντας τη μεσαία και την εργατική τάξη.

Ως προς τη μεσαία τάξη, μάλιστα, υπογράμμισε πως εξαπατήθηκε αισχρά από τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαδρομή της Αριστεράς σε δύσκολες δεκαετίες, αλλά και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «που απάλλαξε την Ελλάδα από τα δεσμά της χρεοκοπίας και των δανειστών».

Για το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είπε πως έμαθε να τολμά να αλλάζει, να είναι ένα κόμμα εν κινήσει, προεξοφλώντας πως σύντομα η χώρα θα έχει μια νέα ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση, με προμετωπίδα της την ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη..

«Η λιτότητα και ο αυταρχισμός δεν είναι μονόδρομος. Η βεβαιότητα ότι οι ιδιοκτήτες της χώρας είναι οι πολίτες της και όχι οι ολιγάρχες της και οι πολιτικοί τους εκφραστές. Οι πορφυρογέννητοι της εξουσίας. Όχι ένα κόμμα συζύγων της εξουσίας, αλλά εραστών της δικαιοσύνης», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλη την Ελλάδα που είναι απόψε στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο πως είναι στο σπίτι τους, στο κόμμα τους.

«Μαζί με πολλούς χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που πρώτη φορά εντάχθηκαν σε ένα κόμμα. Και είναι και αυτοί όλοι εδώ. Στρατεύτηκαν με πάθος, με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια για να αλλάξουμε τη χώρα. Συμπορεύτηκαν στο δύσκολο μα όμορφο αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. Σε αυτόν τον αγώνα σας καλωσορίζουμε όλους και όλες. Σας καλωσορίζουμε σπίτι σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου