ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και ξύλο στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης με αφορμή το αλλαγμένο ωράριο λόγω κορονοϊού

ένταση-και-ξύλο-στην-κεντρική-αγορά-θε-149443

Κορονοϊός και… επεισόδια! Άσχημη τροπή πήρε την Τρίτη (24.03.2020) η ένταση που εκδηλώθηκε στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes ο πρόεδρος των εμπόρων Γ. Χαραλαμπίδης κατέληξε να χειροδικεί σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου της ΚΑΘ Α.Ε. Αντ. Μπούρη και με την Αστυνομία τελικά να καταφτάνει στο χώρο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο λόγος που άναψαν τα αίματα ήταν οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν στο ωράριο λειτουργίας της αγοράς και πιο συγκεκριμένα στο πως θα λειτουργούν οι Πύλες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει προσυνεννοήσεις για το θέμα μεταξύ διοίκησης της ΚΑΘ και του Συνδέσμου Εμπόρων, αλλά, όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον τρόπο λειτουργίας την Πέμπτη (26.03.2020), ξέσπασε έντονη αντίδραση από πλευράς εμπόρων η οποία είχε την άσχημη εξέλιξη που προαναφέρθηκε.

Από πλευράς του προέδρου του Συνδέσμου Εμπόρων της ΚΑΘ κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη, λέχθηκε πως “η διοίκηση δεν μπορεί να αλλάζει όλο τον τρόπο λειτουργίας της Αγοράς, προξενώντας προβλήματα”, προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Από την άλλη πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ κ. Αντώνης Μπούρης δήλωσε, πως την ευθύνη λειτουργίας της Αγοράς έχει η ΚΑΘ η οποία δεν επιβάλλει ώρες λειτουργίας στα καταστήματα, αλλά έχει υποχρέωση να ρυθμίζει το πότε και πως θα λειτουργούν οι Πύλες και πως συνολικότερα θα λειτουργεί εύρυθμα η Αγορά.

Ένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω του κινδύνου που συνιστά η εξάπλωση του κορονοϊού, είναι η διεύρυνση του ωραρίου για την αποφυγή συνωστισμού.

Έτσι, την Κυριακή (22.03.2020), ημέρα μεγάλης κίνησης για την ΚΑΘ, η Αγορά άνοιξε νωρίτερα (σ.σ. είσοδος προμηθευτών), στις 3 το πρωί αντί στις 5 π.μ., ενώ η Αγορά λειτούργησε και το Σάββατο (21.03.2020), που συνήθως είναι κλειστή.

πηγή: grtimes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου