ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει σχολείο 8χρονος μαθητής μετά τις καταγγελίες για bullying

αλλάζει-σχολείο-8χρονος-μαθητής-μετά-τ-149009

Έπειτα από τη σχετική δημοσίευση σχετικά με τo bullying που δεχόταν 8χρονος μαθητής δημοτικού σε περιοοχή της Κοζάνης από συμμαθητή του, σύμφωνα πάντα κατά τη μαρτυρία της μητέρας του, ο γιος της θα αλλάξει σχολείο. Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνάντηση που είχε η ίδια με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της μητέρας και της Διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και παρουσία σχολικού συμβούλου, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.

Η μητέρα ήταν ανένδοτη στην περίπτωση να παραμείνει το παιδί της στην ίδια σχολική στεγή με το άλλο παιδί. Η Διεύθυνση του σχολείου από πλευράς της προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα ως όφειλε, δίνοντας χρόνο στη μητέρα να σκεφτεί αν είναι οριστική η απόφασή της, όμως η απόφαση όπως συμπλήρωσε η μητέρα ήταν μονόδρομος.

Οι δηλώσεις της μητέρας για το bullying

«Το παιδί μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα να ξαναζήσει όλο αυτό. Κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές που άφησα τόσο χρόνο να περάσει και να βιώσει το παιδί μου τέτοιο μαρτύριο».

Η ίδια επίσης τονίζει, ότι η Διεύθυνση του σχολείου, έχει επανειλημμένως κάνει συστάσεις στους γονείς του άλλου παιδιού, προκειμένου να δουν και να συμμετέχουν μαζί σε μία προσέγγιση που ενδεχόμενα θα αφορούσε τη συμπεριφορά του παιδιού τους, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

«Είμαι χαρούμενη που δόθηκε μία λύση. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση του σχολείου και τους δασκάλους, που είχαν το ρόλο του φύλακα, απέναντι στα παιδιά. Σε κάθε διάλειμμα, κατέβαζαν οι δάσκαλοι το παιδί μου, προκειμένου να αποφευχθεί οτιδήποτε με το άλλο παιδί, είχαν το ρόλο του σωματοφύλακα».

Η μητέρα του 8χρονου μαθητή, κλείνοντας δήλωσε ότι το παιδί της είναι χαρούμενο που θα αλλάξει σχολείο, όμως η ίδια δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιδέα να κινηθεί νομικά απέναντι στους γονείς του άλλου παιδιού λέγοντας : «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά, δεν γίνεται να γυρίζουμε την πλάτη , θα φτάσω μέχρι τέλους».

Πηγή: kozanilife.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου