ΕΛΛΑΔΑ

Λοιμωξιολόγος Σύψας: Τις επόμενες μέρες ο κορονοϊός θα “δείξει τα δόντια του“

λοιμωξιολόγος-σύψας-τις-επόμενες-μέρ-148560

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι την επόμενες ημέρες η επιδημία “θα δείξει τα δόντια της” γι αυτό και θα πρέπει “να κρυφτούμε στα σπίτια μας. Τώρα είναι η ώρα άπαντες να δείξουν τη μεγαλύτερη συμμόρφωση στις οδηγίες. Πρέπει να είναι πολύ σημαντικός ο λόγος για να βγει κανείς από το σπίτι. Δεν πρέπει να διασπαρεί άλλο ο ιός, για να περάσει ο Απρίλιος χωρίς μεγάλες απώλειες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Σχετικά με τις προβλέψεις για υποχώρηση της πανδημίας, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι εάν πάνε όλα καλά και βάσει του παραδείγματος της Κίνας, θα είμαστε τυχεροί εάν τον Μάιο αρχίσουν να πέφτουν οι καμπύλες.

Μόνο όπλο η καραντίνα
Επανέλαβε ότι το μόνο “όπλο” απέναντι στον ιό είναι η καραντίνα. “Είναι το τελευταίο χαρτί που έχουμε γιατί αλλιώς μας περιμένει καταστροφή” τόνισε ο καθηγητής.

Σε ερώτηση για το εάν τελικά ο κορονοϊός “χτυπά” και νέους, απάντησε: “όλοι μας είμαστε ευάλωτοι”.

Οι θερμοκρασίες και ο καλός καιρός μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ιού
Τέλος, κληθείς να απαντήσει για το πώς οι θερμοκρασίες και ο καλός καιρός μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ιού, απάντησε ότι όντως φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας επηρεάζει τη διασπορά του. Ρόλο όμως παίζει και η υγρασία, όπως είπε. “Μην περιμένουμε τον καιρό να μας σώσει, να το περιμένουμε από τον εαυτό μας” πρόσθεσε ο Νικόλαος Σύψας.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου