ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: Καλλιεργούν το δόγμα «νόμος και τάξη» στα Πανεπιστήμια

κκε-καλλιεργούν-το-δόγμα-νόμος-και-τά-14806

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ εξαπολύει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ένταση που επικράτησε το πρωί έξω από τη Νομική.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει «προκλητική» την «ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της ‘πρόκλησης επεισοδίων’, μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Καταγγέλλει παράλληλα τα ΜΑΤ ότι «επιτέθηκαν και χτύπησαν τους φοιτητές τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης είναι η κυβέρνηση» γιατί «καλλιεργεί το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης».

Όπως υποστηρίζει τέλος ο Περισσός, με τις ενέργειες επιβεβαιώνεται πως «οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών δεν είναι η ‘ομαλή λειτουργία’ των ιδρυμάτων, αλλά να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια – επιχειρήσεις σε στρατόπεδα, όπου θα καταστέλλονται οι αγωνιστικές και συλλογικές δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου