ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος καταγγέλλει συμπεριφορά δικαστικού

ο-δικηγορικός-σύλλογος-καταγγέλλει-σ-14785

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, εκφράζει την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της δικαστού Ευαγγελίας Μαρμαρά κατά τη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2014 στο πινάκιο ΖΔ (αυτοκινήτων) του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η εν λόγω δικαστής, όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣΑ, απέριψε αυθαιρέτως και αντιδικονομικώς αίτημα αναβολής της δίκης, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι που παρέστησαν της επεσήμαναν επανειλημμένα (επιδεικνύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο) ότι η αναβολή ζητείται λόγω του αιφνιδίου θανάτου του συναδέλφου δικηγόρου που χειριζόταν τον σχετικό φάκελο. Με την απόφασή της η δικαστής παραγνώρισε ότι ο θάνατος του πληρεξουσίου δικηγόρου συνιστούσε λόγο βίαιης διακοπής της δίκης.

Η παντελώς αδικαιολόγητη εμμονή της δικαστού στην απόφαση της οδήγησε τελικά στη ματαίωση της συζήτησης. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η κυρία Μαρμαρά ζήτησε την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων για να συνεχίσει τη συνεδρίαση.

Η πρωτοφανής για τη σκληρότητά της συμπεριφορά τής ως άνω εφέτου,όπως αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ, πέραν της ανθρώπινης διάστασης, συνιστά παραβίαση των δικονομικών κανόνων για την οποία τα αρμόδια δικαστικά όργανα οφείλουν να την ελέγξουν.

Ο ΔΣΑ απευθύνθηκε θεσμικά, ως ώφειλε, στα όργανα της ελληνικής Δικαιοσύνης και τους ζήτησε να πράξουν τα δέοντα. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί εκ μέρους τους καμία πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Ο ΔΣΑ ανακοινώνει επίσης την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για αποχή των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων στις συνθέσεις των οποίων μετέχει η κυρία Μαρμαρά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου