ΕΛΛΑΔΑ

Οι υγειονομικοί αρνούνται την ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΟΑΕΕ

οι-υγειονομικοί-αρνούνται-την-ένταξη-14761

Την αντίθεσή τους με την ένταξη του Ταμείου Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) στον ΟΑΕΕ εξέφρασαν την Πέμπτη οι πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Επίσης, ζητούν να υλοποιηθεί η υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για τακτοποίηση του θέματος των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών, ώστε να εξαιρεθεί των περικοπών το επιπλέον ποσό της προσαύξησης του 50% της κυρίας σύνταξης.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Αντώνης Σελλιανάκης, ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Τομέα των Υγειονομικών του ΕΤΑΑ κ. Γιώργιος Βαζίκας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων κ. Αθανάσιος Κατσίκης. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το Ταμείο Υγειονομικών, όπως η «απώλεια» ομολόγου ύψους 91,4 εκατ. ευρώ, η αδυναμία είσπραξης εισφορών ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, η ανυπαρξία από το 2002 ισολογισμών και απολογισμών, η υπέρογκη δαπάνη για το μηχανογραφικό σύστημα που δεν λειτουργεί, αλλά και το πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταγράφει την απογύμνωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ.

Κοινή διαπίστωση των προέδρων των τριών επιστημονικών φορέων είναι ότι «η πολιτική που ασκείται μέχρι σήμερα, αντί να οδηγήσει το Ταμείο σε εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υπηρεσιών του, το οδηγεί σε στραγγαλισμό, κακή ποιότητα υπηρεσιών και σε αμφιβολία για την περαιτέρω βιωσιμότητά του».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου