ΕΛΛΑΔΑ

ΜΜΕ Τουρκίας: Πώς και πότε θα πάρουμε τα νησιά από τους Ελληνες

μμε-τουρκίας-πώς-και-πότε-θα-πάρουμε-τα-147025

Ο τούρκος στρατηγικός αναλυτής Αμπντουλάχ Τσιφτσί περιγράφει στο CNN Türk, τηλεοπτικός σταθμός μεγάλης τηλεθέασης, το πότε θα είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία για να εισβάλλει η Τουρκία στα νησιά….

Η ιδανική χρονική στιγμή

Λέει, μεταξύ άλλων, ότι «Η λόγω της Κίνας αποσύνθεση εντός της ΕΕ με κάποιο τρόπο θα μεγαλώσει. Τα συμφέροντα θα ξεχωρίσουν».

Και εξηγεί πως «Εντός της ΕΕ υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το ΝΑΤΟ ενδεχομένως θα αρχίσει να αμφισβητείται».

Κρίνει λοιπόν πως τότε θα είναι η ιδανική χρονική στιγμή για περάσει στην αντεπίθεσή της η Τουρκία:

«Τότε πιστεύω πως η Τουρκία θα είναι σε θέση να κάνει την επέμβαση που επιθυμεί στα νησιά. Και όχι τώρα. Τώρα η Τουρκία δίνει τον αγώνα στο διπλωματικό πεδίο, αλλά πιστεύω πως στο μέλλον θα έχει αυτήν την δυνατότητα» (χρονικό σημείο 7:58-8:24):

Αλλαξαν τις ονομασίες των νησιών

Σε άλλη εκπομπή του καναλιού ULKE συνομιλούν στρατηγικός αναλυτής και δημοσιογράφος, αναλύοντας τις «παραβιάσει της Ελλάδας στο Αιγαίο».

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται στο βίντεο (κάτω), έχουν ήδη αλλάξει τις ονομασίες των νησιών στον χάρτη.

Υπάρχουν οι ομάδες νησιών «Μπροστά στα στενά», «νησιά Σαρουχάν» και «νησιά Μεντεσέ»…

Ακούγεται ο στρατηγικός αναλυτής Γιουσούφ Αλάμπαρντα να λέει πως «πολύ περισσότερο, μετά την ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Τότε, ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ, βλέποντας τον χάρτη με τα νησιά, εξανίσταται: «Μα αυτά τα νησιά είναι δυνατόν να αφέθηκαν στους Ελληνες;».

Αποκαλύψεις… από σύμβουλο του Ερντογάν

Σε νέες αποκαλύψεις για τα τουρκικά σχέδια προχώρησε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι ήρθε ο καιρός να πάρουν από την Ελλάδα όσα κάποτε της «δώσαμε» επειδή «ήμασταν αδύναμοι».

Είναι σύμβουλος του Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Yeditepe της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στο CNN Türk, είπε:

«Συνέχεια το λέω στους κεφάλες τους Ελληνες, στον Μητσοτάκη και στην κομπανία του. Ελάτε να ψαρέψουμε τσιπούρες στο Αιγαίο. Εσύ σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσεις».

tourkikanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου