ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η αδελφή των βομβιστών της Βοστόνης έπειτα από απειλή για βόμβα

συνελήφθη-η-αδελφή-των-βομβιστών-της-β-146657

H αδελφή των βομβιστών του Μαραθωνίου της Βοστόνης Τζοκάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ, Αλιάνα Τσαρνάεβα, συνελήφθη την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη για απειλητικό τηλεφώνημα σε γυναίκα, στην οποία φέρεται να είπε ότι θα μπορούσε την ανατινάξει.

Η 23χρονη Αλιάνα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκτεταμένη παρενόχληση, φέρεται να κάλεσε από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου μένει, μία κάτοικο του Χάρλεμ και να της είπε: «Εχω ανθρώπους που μπορούν να έρθουν εκεί και να σου βάλουν βόμβα». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, οι δυο γυναίκες «είχαν ένα είδος αψιμαχίας».

Η Τσαρνάεβα συνελήφθη και αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και αναμένεται να δηλώσει την παρουσία της στο Αστυνομικό Τμήμα ξανά μέσα σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέλφια της, ο Τζοκάρ και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκόρπισαν τον θάνατο στις 15 Απριλίου 2013, όταν πυροδότησαν βόμβα στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 260. Ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό μέσα στις επόμενες ημέρες της επίθεσης και αναμένει τη δίκη του τον Νοέμβριο, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου