ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΕΟΦ: Έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

πρόεδρος-εοφ-έχει-ξεκινήσει-η-παραγωγ-145753

Ξεκίνησε η παραγωγή χλωροκίνης – φαρμάκου για τον κορονοϊό – στην Ελλάδα, σε ποσότητες που είναι ικανές για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου, ενημέρωσε πως από αύριο, Παρασκευή, το φάρμακο θα διατίθεται στα νοσοκομεία της χώρας, διευκρίνισε, όμως, πως η χλωροκίνη, δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς καθώς έχει επιπλοκές, κυρίως σε όσους πάσχουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αποφανθεί για τον τρόπο και σε ποιούς ασθενείς θα χορηγηθεί.

«Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και τα πρώιμα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση σε ασθενείς με λοίμωξη από τον κορωνοϊό», εξήγησε και σημείωσε πως: «Πρόκειται για δοκιμασμένο φάρμακο που χρησιμοποιούταν στη θεραπεία της ελονοσίας και πλέον πειραματικά και στον κορωνοϊό λόγω ένδειξης αποτελεσματικότητας βάσει μελετών. Η παραγωγή του είχε μειωθεί σημαντικά λόγω εξάλειψης της ελονοσίας», σημείωσε ο ίδιος.

«Έχει έρθει ποσότητα στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιομηχανία κι έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Φέραμε πέντε τόνους. Είναι ποσότητα που θεωρώ ότι είναι επαρκής να καλύψει τις ανάγκες στη χώρα μας και πολύ πιθανόν και γειτονικών χωρών εφόσον χρειαστεί», συνέχισε.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου