ΕΛΛΑΔΑ

Εβρος: Νέα επεισόδια με φωτιές στα σύνορα -Προς εκκένωση ο καταυλισμός

εβρος-νέα-επεισόδια-με-φωτιές-στα-σύνο-144003

Σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής έχουν τεθεί από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο, όταν ξέσπασαν φωτιές στην τουρκική πλευρά των συνόρων, πίσω από τον πρόχειρο προστατευτικό φράκτη και μέσα στο δάσος.

Δυνάμεις της αστυνομίας πήραν αμέσως θέσεις και όλοι τέθηκαν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που επιχειρηθεί προσπάθεια ομαδικής παραβίασης των συνόρων μας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παράλληλα μετανάστες επιβιβάζονταν μαζικά σε λεωφορεία πιθανότατα για να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το evros-news.gr οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι ακόμα συγκεχυμένες. Είναι ασαφές αν αυτή οφείλεται στις φωτιές που ανάβουν συχνά οι λαθρομετανάστες που παραμένουν στο σημείο για να ζεσταθούν λόγω του έντονου κρύου που επικρατεί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα στην περιοχή του δάσους των Καστανεών όλους τους λαθρομετανάστες που βρισκόταν στον πρόχειρο καταυλισμό σε διάφορα σημεία κοντά στον φράχτη, με σκοπό στη συνέχεια να τους απομακρύνουν και γι’ αυτό αυτοί έβαλαν φωτιές ως αντίδραση.

Οι τουρκικές Αρχές επιδιώκουν την απομάκρυνση μεγάλου αριθμού μεταναστών από την περιοχή, εξέλιξη που αποδίδεται στην εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού.

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων παρατηρήθηκαν χθες αργά το βράδυ απο τις ελληνικές αρχές.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου