ΕΛΛΑΔΑ

Ακροβάτες εγκλωβίστηκαν σε χωριό του Κιλκίς λόγω …κορονοϊού

ακροβάτες-εγκλωβίστηκαν-σε-χωριό-του-139311

Στο χωριό Κορομηλιά του νομού Κιλκίς έχει “εγκλωβιστεί”, εξαιτίας του κορονοϊού, εδώ και λίγες μέρες, ομάδα ακροβατών (δύο Ρουμάνοι και έξι Ιταλοί), η οποία προσπάθησε, όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, να επιστρέψει στη Ρουμανία.

Φτάνοντας στον Προμαχώνα, όμως, βρήκαν κλειστά τα σύνορα της Βουλγαρίας και αναζήτησαν προσωρινή λύση για να μείνουν κάπου. Κάνοντας τηλεφωνήματα σε γνωστούς, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν ιδιώτη, ο οποίος τους παραχώρησε οικόπεδο στο χωριό Κορομηλιά για να σταθμεύσουν τα τροχόσπιτά τους. Το γεγονός όμως, ότι τα οχήματά τους φέρουν ιταλικές πινακίδες, θορύβησε την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Δημοτική Αρχή Κιλκίς.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τούς επισκέφθηκε για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει και, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “δεν πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν έρθει τώρα από το εξωτερικό”, δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τέλος στην ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους των κατοίκων του χωριού.

Οι δημότες δεν ανησυχούν

Τα τελευταία δύο χρόνια, η οικογένεια των ακροβατών βρισκόταν στην Ελλάδα και έδινε παραστάσεις σε διάφορες περιοχές, ανέφερε ο κ. Κυριακίδης. Μάλιστα, στις 10 Μαρτίου, ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικές Αρχές διαπιστώθηκε ότι η οικογένεια των ακροβατών βρισκόταν στην Άρτα, όπου έδωσε παράσταση.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε ακόμα ότι είχε επικοινωνία με τις ρουμανικές διπλωματικές Αρχές για το θέμα, ενώ η αστυνομία έχει εφοδιάσει με έντυπα τους ακροβάτες για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Επίσης, υπήρξε συνεννόηση και συμφωνία με σούπερ μάρκετ του Κιλκίς, που τους μεταφέρει τρόφιμα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου