ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Κοινή συνέντευξη Τύπου Κατρούγκαλου-Γεροβασίλη-Αποστόλου

ασφαλιστικό-κοινή-συνέντευξη-τύπου-κ-139157

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα δώσουν στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά και για τις απαιτήσεις των θεσμών.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως οι εκπρόσωποι των θεσμών διαφωνούν με το κυβερνητικό σχέδιο και ζητούν πιο σκληρές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ζητήθηκαν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (του μισθού από τη σύνταξη σε σχέση με εκείνα που προβλέπει η κυβέρνηση) αλλά και εισοδηματικά κριτήρια, με 20 χρόνια ασφάλισης, για την παροχή εθνικής σύνταξης.

Σύγχυση επικράτησε αναφορικά με τις κύριες συντάξεις, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ζητήθηκαν δραστικές μειώσεις.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε δραστική περικοπή συντάξεων.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου