ΕΛΛΑΔΑ

Προσθήκες στο αντιρατσιστικό για γενοκτονίες και σεξουαλικές διακρίσεις

προσθήκες-στο-αντιρατσιστικό-για-γεν-138611

Αλλαγές στο αντιρατιστικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την έναρξη της σχετικής συζήτησης στο Γ’ Θερινό Τμήμα. Ικανοποιήθηκε το αίτημα βουλευτων της ΝΔ, για τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή (αρμενίων, ποντίων).

Παράλληλα, ο Χαράλάμπος Αθανασίου ανακοίνωσε ότι θα τιμωρούνται με φυλάκιση όσοι υποκινούν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σημειώνεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα η ΔΗΜΑΡ προχώρησε στην επανακατάθεση τεσσάρων καίριων τροπολογιών στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Οι τροπολογίες αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης, την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων και την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο.

Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό είχε εκφράσει και η Εκκλησία της Ελλάδος. ζητώντας να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου