ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Τα σπουδαία για την Ελλάδα δεν θα συζητηθούν στο Παρίσι

reuters-τα-σπουδαία-για-την-ελλάδα-δεν-θα-συζ-138160

Με τη λογική του… μικρού καλαθιού θα πρέπει να περιμένουμε το face to face της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκείνη των δανειστών, στο Παρίσι.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης τον οποίο δεν κατονομάζει, αναφέρει πως στην ατζέντα της συζήτησης δεν υπάρχει η ελάφρυνση του χρέους, αλλά ούτε και κάποια ευρεία απόφαση-συμφωνία για την ελληνική περίπτωση (χρέος και χρηματοδότηση).

Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος Έλληνας αξιωματούχος: «Θα είναι μια προκαταρκτική συζήτηση αυτή του Παρισιού, σχετικά με την πορεία των εργασιών. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται εντός στόχου και να καταπραΰνουμε τις ανησυχίες τους ότι έχουν μείνει λευκό χαρτί».

Όσο για την περιβόητη συζήτηση γύρω από την ελάφρυνση του χρέους, ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει πως δεν θα πρέπει να την περιμένουμε πριν από τα μέσα Οκτωβρίου. Τουτέστιν θα πρέπει να έχουν προηγηθεί δύο βασικά ζητήματα: όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των στοιχείων γύρω από το πρόγραμμα διάσωσης και όταν θα έχουν τελειώσει τα stress test των τραπεζών.

Τέλος αναφέρθηκε και στον τόπο συνάντησης που θα είναι το Παρίσι και όχι η Αθήνα και επισήμανε πως η ελληνική πλευρά δεν ήθελε τους δανειστές στην Αθήνα για να μην γίνουν χρονοβόροι έλεγχοι όπως την προηγούμενη φορά που τράβηξαν σε μάκρος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου