ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων κατακεραυνώνει τους ιατροδικαστές που ασχολήθηκαν με τα τρία νεκρά παιδιά

πάτρα-ο-γρηγόρης-λέων-κατακεραυνώνει-13744

Αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστήριξε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας για τις εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της Πάτρας. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Αντ1, άφησε αιχμές αφού για πρώτη φορά ζητάει να ερευνηθούν ιατροδικαστές που προσπάθησαν όπως τονίζει, «να θολώσουν μια επιστημονική άποψη».

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες του κλάδου, με τη στάση και την επιμονή της. Επισημαίνει πως αν γίνει έρευνα για τα όσα έκαναν συνάδελφοί του, ο κόσμος θα συζητάει τα στοιχεία που θα προκύψουν για καιρό. Φτάνει στο σημείο να πει, πως οι ιατροδικαστές που αναφέρεται, προσπάθησαν να καλύψουν γεγονότα, επειδή έχουν τις ειδικές γνώσεις για να το κάνουν.

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό.»

«Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό είναι κατι που ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα.»

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα».

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου