ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Απίστευτη διπλωματική απάντηση στον τούρκο πρόεδρο

υπεξ-απίστευτη-διπλωματική-απάντηση-137167

Άμεση ήταν η απάντηση κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι δήθεν δεν παρέλαβε ποτέ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο την επιστολή του προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα ιδού τι σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών:

«Καλά να δεχθώ ότι ο Ερντογάν που λέει ότι δεν έλαβε ποτέ επιστολή από τον Αναστασιάδη δεν σκαμπάζει πολλά από αγγλικά και δεν κατάλαβε τι του είπε ο Βενιζέλος.

Όμως εξ όσων γνωρίζω, τα αγγλικά του Νταβούτογλου που ήταν δίπλα είναι μια χαρά. Ούτε αυτός εξήγησε στον Eρντογάν ότι ο Έλληνας Αντιπρόεδρος κόμιζε επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη;

Το ίδιο ισχύει και για τον τότε Υπουργό Ευρ. Υποθέσεων κ. Τσαβούσογλου, στον οποίον, επίσης, ο Βενιζέλος παρουσίασε περιεχόμενο επιστολής.

Αμ αυτός ο Σινιρλιόγλου, o υφυπουργός εξωτερικών που συνόδευε τον Ερντογάν στα κατεχόμενα και ήταν και αυτός που παρέλαβε τον σφραγισμένο Α4 φάκελλο με την επιστολή του Κυπρίου Προέδρου από τα χέρια του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ, Μητσιάλη, τίποτα δεν ψιθύρισε στον Τούρκο Πρόεδρο για την επιστολή Αναστασιάδη;»

Και καλά, ούτε τουρκικό Τύπο διαβάζει κανείς τους, ο οποίος βοούσε για την συγχαρητήρια επιστολή Αναστασιάδη προς τον Ερντογάν.»

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου