ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή στο «Ελ. Βενιζέλος» – Αυξήθηκε κατά 23% η κίνηση τον Αύγουστο

κοσμοσυρροή-στο-ελ-βενιζέλος-αυξή-136853

Ολοένα και περισσότεροι επιβάτες περνούν από το «Ελ. Βενιζέλος». Τον Αύγουστο, το αεροδρόμιο κατέγραψε υψηλές επιδόσεις, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασμένο μήνα ταξίδεψαν μέσω αυτού συνολικά 1,8 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας άνοδο 23%.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε παρόμοια αύξηση τόσο στους επιβάτες εσωτερικού όσο και εκείνους του εξωτερικού, σε ποσοστό 23,9% και 22,1% αντίστοιχα. Επιπλέον, εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά 34%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα συνέχισαν τη θετική τους πορεία, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 20%.

Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου αιχμής (Ιούνιος-Αύγουστος) προϊδεάζει για συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,9%, έφτασε τα 10 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά 1,6 εκατομμύριο επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 19,8%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 17,2%.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου