ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος, πατέρας του μικρού Φοίβου

συνελήφθη-ο-συζυγοκτόνος-πατέρας-του-136683

Δεκαοχτώ ημέρες αγωνίας που κύλησαν βασανιστικά αργά για τους συγγενείς του Φοίβου, που εύχονταν να βρεθεί σώος και αβλαβής. Δεκαοχτώ ημέρες μετά τη δολοφονία τηςμητέρας του 4χρονου παιδιού από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος στην συνέχειαεξαφανίστηκε αρπάζοντας ένα αθώο παιδί. Ο θρήνος για τον θάνατο της γυναίκας συνδυάστηκε με το θρίλερ της εξαφάνισης του Φοίβου, σε μία υπόθεση που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, αλλά ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Ο Κλοντ Λέσι κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Πολυγύρου, μετά την σύλληψη, που έγινε σε μία αποθήκη, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται αργότερα να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.

Τους ανθρώπους που ενδεχομένως βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα τoν συζυγοκτόνο Κλοντ Λέισι να διαφεύγει των ερευνών, έχοντας μαζί του και τον μόλις 4 ετών γιο του, αναζητούν οι Αρχές στην Χαλκιδική.

Μπορεί ο ίδιος ο 32χρονος να υποστηρίζει στην κατάθεσή του ότι από την πρώτη στιγμή βρήκε πόρτες κλειστές, όπου κι αν απευθύνθηκε για βοήθεια, οι αστυνομικοί όμως που έχουν αναλάβει τις έρευνες θέτουν ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις.

Το πλέον βασικό ερώτημα είναι πως κατάφερε ο Λέισι όλο αυτό το διάστημα να βρίσκει επαρκή τροφή αλλά και ρουχισμό, για το 4χρονο γιο του και μάλιστα κάτω από κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έμπαιναν σε σπίτια τις περιοχής στην Ορμύλια, που ήξερε πως δεν κατοικούνται εκείνη την εποχή, και έπαιρνε τα αναγκαία για την διαβίωση του παιδιού του. Το σημείο αυτό βέβαια έχει κενά. Άλλωστε οι 18 ημέρες που έμειναν υποτίθεται στην ύπαιθρο τις Χαλκιδικής, ο Λέισι με το 4χρονο Φοίβο, είναι ένα διάστημα μεγάλο για ένα μικρό παιδί.
Κατά συνέπεια οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο σε κάποια φάση της φυγής του ο Λέισι να δέχθηκε βοήθεια από συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία, όμως, όπως όλα δείχνουν, την… διέκοψαν πολύ σύντομα.

Στην Ασφάλεια όπου και κρατείται ο Αλβανός συζυγοκτόνος, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση συναισθανόμενος προφανώς το βάρος των αποτρόπαιων πράξεών του.
Άλλωστε, το παρελθόν του δράστη είναι βεβαρημένο όσον αφορά στην πράξη του, καθώς ποτέ δεν αποδέχθηκε το χωρισμό του με το θύμα, εν προκειμένω την 41χρονη μητέρα του Φοίβου, και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα με το ζηλόφθονο χαρακτήρα του, μέχρι που τελικά έφτασε στο έγκλημα.

Το μήνυμα στο κινητό, η σύλληψη και η κατάθεση

Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές, επί 18 μέρες, τον 32χρονο Κλοντ Λέισι, ο οποίος στις αρχές Ιανουαρίου δολοφόνησε την εν διαστάση σύζυγό του μπροστά στα μάτια του μεγάλου τους γιου και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανίστηκε. Όμως όπως αποδεικνύεται τώρα, τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής δεν εγκατέλειψε ούτε λεπτό τη Χαλκιδική και μάλιστα κρυβόταν σε καλύβα πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο 4χρονος Φοίβος ήταν μαζί με τον πατέρα του όταν εκείνος συνελήφθη. Ήταν τρομαγμένος, φοβισμένος και αδυνατισμένος. Ήταν όμως καλά στην υγεία του και αμέσως οι κάτοικοι της περιοχής, εκείνοι που ακινητοποίησαν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας, τον πήγαν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του. Κι εκεί, ο τετράχρονο αγόρι αναζήτησε τη μαμά του και τον αδερφό του.

Το παιδί υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις, ενώ το συνάντησαν ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός της Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί πρόβλημα υγείας.

Ομολόγησε ο δράστης: Καταδίκασα τα παιδιά μου

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο 32χρονος συζυγοκτόνος μεταφέρθηκε στην ασφάλεια Πολυγύρου και τη Δευτέρα (25.01.2016) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τον βαρύνει, σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής.

Όπως αποκαλύπτεται μετά τη σύλληψή του, ο δράστης δεν έφυγε λεπτό από την περιοχή της Χαλκιδικής και κρυβόταν σε μια καλύβα σε αγροτική περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι όπου δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως όλο αυτό το διάστημα, αν και οι περισσότεροι απ’ όσους απευθύνθηκε για βοήθεια του γύρισαν την πλάτη, δυο ομοεθνείς του του πήγαιναν τρόφιμα, αλλά χωρίς ποτέ να ξέρουν που βρισκόταν. Τους υποδείκνυε μια περιοχή, άφηναν εκεί τα ψώνια και τα πράγματα που του πήγαιναν και στη συνέχεια τα έπαιρνε εκείνος.

Όπως είπε στην κατάθεσή του, πήρε το παιδί και η πρώτη του κίνηση ήταν να προσπαθήσει να φτάσει στη Θεσσαλονίκη με το μηχανάκι του κι από εκεί να πάει στο σημείο όπου φεύγουν λεωφορεία ή αυτοκίνητα για την Αλβανία. Αλλά διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να περάσει από τα αστυνομικά μπλόκα.

Δεν αποκλείεται να επιχείρησε μέσω κινητού να επικοινωνήσει με κάποιον για να ζητήσει βοήθεια. Τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά το έγκλημα, οι αστυνομικοί εντοπίζουν στίγμα του κινητού του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες μέρες, όμως, το στίγμα του κινητού του εντοπίστηκε και μάλιστα δυο φορές στη Χαλκιδική.

Όπως είπε, επέστρεψε στη Χαλκιδική γιατί ξέρει την περιοχή πολύ καλά. Ήξερε ποια σπίτια δεν κατοικούνται (είτε είναι εξοχικά είτε δεύτερες κατοικίες) και στα οποία θα μπορούσε να μείνει με τον 4χρονο Φοίβο και να βρει φαγητό. Όσον αφορά στο πως τρέφονταν το παιδί και ο ίδιος τις 18 μέρες μέχρι τη σύλληψη, είπε πως είτε έκοβε φρούτα από δέντρα είτε έσφαζε κότες και κουνέλια και τα έψηνε.

Η καλύβα όπου είχε κρυφτεί μαζί με τον μικρό Φοίβο ήταν σε αγροτική περιοχή και μέσα είχε ένα στρώμα μόνο και μια καρέκλα. Το παράπηγμα είχε ερευνηθεί τουλάχιστον 3-4 φορές, που σημαίνει πως μάλλον έφτασε εκεί τις τελευταίες μέρες.

Ο Λέισι αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως τις 18 μέρες που είχε γίνει ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα σε όλη τη χώρα, εκείνος βρισκόταν στη Χαλκιδική, κινούνταν στα όρια του νομού και είχε σκοπό να δραπετεύσει στην Αλβανία μαζί με τον Φοίβο αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν μπορούσε να περάσει τα αστυνομικά μπλόκα που είχαν στηθεί σε όλη την περιοχή για τη σύλληψή του.

Αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ότι φέρεται να είπε ότι κρυβόταν στην Ορμυλία και τρέφονταν με την προετοιμασία που είχε κάνει πριν το έγκλημα. Μία φράση η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα όσον αφορά το κατά πόσο τα είχε σχεδιάσει όλα από πριν…

Δήλωσε επίσης μετανιωμένος για το στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 32χρονος φέρεται να είπε προφορικά στους άνδρες της αστυνομίας (σ.σ. όχι στην γραπτή του κατάθεση) τα εξής: “Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, δεν υπάρχει ζωή για μένα. Καταδίκασα μέχρι και τα παιδιά μου”.

Το μήνυμα στο κινητό που έφερε τη σύλληψη

Όλες αυτές τις μέρες οι αστυνομικοί τον έψαχναν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια και πίστευαν ότι δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον συζυγοκτόνο και τον μικρό Φοίβο να έχουν μεταβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής (24.01.2016), ο 32χρονος Λέισι συνάντησε συμπατριώτες του, με τους οποίους μάλιστα φέρεται να είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία. Όμως αυτή έμελλε να είναι η μοιραία κίνησή του. Ο ένας από αυτούς έστειλε μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο στη σύζυγό του και εκείνη ειδοποίησε τους συγγενείς του 4χρονου γιου του Λέσι και την αστυνομία.

Μία ακόμη καταλυτική παράμετρος για να φτάσει η αστυνομία στην σύλληψη, ήταν η μαρτυρία ενός 75χρονου κατοίκου της περιοχής. Ο συγκεκριμένος κάτοικος ανέφερε στις αρχές πως είδε τον συζυγοκτόνο να περιφέρεται σε χωράφια της περιοχής. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος καταζητούμενος τον αντελήφθη κι έσπευσε να κρυφτεί ανάμεσα σε θάμνους.

Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η περιοχή ήταν αποκλεισμένη και στις έρευνες συμμετείχαν και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εμφανίζονταν πια πεπεισμένοι πως στην ευρύτερη περιοχή κρυβόταν ο 32χρονος μαζί με το τετράχρονο παιδί του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολίτες ήταν εκείνοι που τον ακινητοποίησαν!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου