ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων κόντρα στο φράχτη Έβρου

συμβολικός-αποκλεισμός-του-τελωνείο-136637
Με ειρηνική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό, περίπου 15 λεπτών, του τελωνείου των Κήπων άνοιξε η αυλαία της δεύτερης ημέρας των δράσεων που πραγματοποιεί στον Έβρο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), με αίτημα την πτώση του φράχτη του Έβρου.

Οι περίπου 100 διαδηλωτές κρατώντας πανό στην ελληνική και τουρκική γλώσσα διατράνωσαν μέσω συνθημάτων το αίτημά τους για άνοιγμα των συνόρων και ασφαλή είσοδο των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύντομο χαιρετισμό με αναφορές τόσο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό όσο και τις πολιτικές Ελλάδας-Τουρκίας, απεύθυναν ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, και ο εκπρόσωπος του σωματείου «Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν», Γιουσούφ Οζντεμίρ.

Λίγο πριν αναχωρήσουν οι διαδηλωτές από το τελωνείο των Κήπων με κατεύθυνση το τελωνείο των Καστανιών αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής επιχείρησε να μπει με λεωφορείο, στην Τουρκία όπου είχε προγραμματιστεί παραχώρηση κοινής συνέντευξης Τύπου, με Τούρκους στην Κεσσάνη.

Δεν τους έχει επιτραπεί η είσοδος από τις αρμόδιες τελωνειακές και αστυνομικές Αρχές της γειτονικής χώρας, ωστόσο παραμένουν στον χώρο του τουρκικού τελωνείου αναμένοντας να ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπρόσωποι των τουρκικών κινημάτων από την Κεσσάνη για να τους επιτραπεί η είσοδος.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί σχετικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου