ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ: Ξήλωσαν όλους τους επίορκους αξιωματικούς μετά τις αποκαλύψεις

κύκλωμα-διαφθοράς-στην-ελασ-ξήλωσαν-ό-13533

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μετακινήσεις – αδρανοποίησεις αξιωματικών, που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβιασμών και υποκλοπών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση ανάγεται στο 2016 και στο κύκλωμα εκβιαστών με τη συμμετοχή επίορκων αξιωματικών της Αστυνομίας, συμμετείχε και ένας εν ενεργεία (τότε) βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Η φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας “ξήλωσε” αξιωματικούς της Ασφάλειας που υπηρετούσαν σε κρίσιμες θέσεις, αλλά καιέναν αξιωματικό που υπηρετούσε σε κρίσιμη υπηρεσία στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατεχάκη. Οι αξιωματικοί μετακινήθηκαν σε ανενεργές θέσεις, σε γραφεία, ασφαλιστικά ταμεία, σχολές αστυνομικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ και το μέλλον τους στην Αστυνομία διαγράφεται αβέβαιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ θα λάβει όλο τον φάκελο της δικογραφίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διοικητικη εξέταση που διετάχθη σε βάρος συγκεκριμένων αστυνομικών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για παρακράτος που λειτουργούσε εντός του Σώματος.

Η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ, καθώς όπως προκύπτει από έγγραφο της ΕΥΠ- που είχε θέση σε παρακολούθηση τα τηλέφωνα επιχειρηματικών, νονών της νύχτας, επίορκων αξιωματικών και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ- η υπηρεσία είχε ενημερώσει για την εν εξελίξει έρευνα και τον Πρωθυπουργό και τον τότε Πρόεδρο της Βουλής. Μόνο που η ενημέρωση των δύο διέρρευσε, άγνωστο πώς, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και ο βουλευτής να σταματήσουν να μιλάνε από το τηλέφωνο, αφού γνώριζαν ότι είναι υπό παρακολούθηση.

Η αναφορά που συνέταξε η ΕΥΠ είναι 70 σελίδες και υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή για την έρευνα φέρεται να υπήρξε η ηχογράφηση των συνομιλιών του μετέπειτα δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα με εν ενεργεία (τότε) βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Αντικείμενο της συνομιλίας των δύο, ήταν η διαμεσολάβηση του συγκεκριμένου βουλευτή, ώστε διαγωνισμοί, όπως αυτοί για την τροφοδοσία των hotspots ή για τη λειτουργία του καφενείου της Βουλής, να πάνε σαν “δουλειές” στον επιχειρηματία.

Το τραγικό είναι ότι, σύμφωνα με την έκθεση της ίδιας της ΕΥΠ, η ενημέρωση του πρωθυπουργού όπως και του προέδρου της Βουλής είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα να διαρρεύσει στα πρόσωπα που ήταν υπό έλεγχο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου