ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εκβιασμός για τροχαίο – «Αν δεν μας φτιάξεις τις ζημιές θα σου κάψουμε το αυτοκίνητο»

πάτρα-εκβιασμός-για-τροχαίο-αν-δεν-135269

Σε εφιάλτη έμελλε να μετατραπεί για πατρινό η προ ημερών εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα.

Από τη σύγκρουση δυο ΙΧ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ωστόσο ο άνδρας άρχισε να γίνεται αποδέκτης συνεχών οχλήσεων από τον οδηγό και τους επιβαίνοντες του έτερου οχήματος που ζητούσαν επιτακτικά την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, με πρόσχημα τις φθορές που είχαν προκληθεί στο αυτοκίνητο τους.

Οι απαιτήσεις τους σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ανέρχονταν στις 15.000 ευρώ ωστόσο έβρισκαν «τοίχο» και έτσι άρχισαν να τον απειλούν και να τον εκβιάζουν πως εάν δεν τους δώσει το ποσό θα του κάψουν το αυτοκίνητο. Ο άνδρας μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δεχόταν, απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών η συμφωνία κλείστηκε στις 4.000 ευρώ. Εμφανίστηκε στο προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και όταν τα παρέλαβαν οι τρεις άνδρες – ρομά – επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Οι δράστες που διαμένουν στον καταυλισμό των ρομά στον Χάραδρο, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για κλοπές. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν για τα περαιτέρω στον εισαγγελέα Πατρών.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου