ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο για τους μετανάστες

συγκλονιστικό-βίντεο-για-τους-μετανά-135131

Ενα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Το Παιδί και το Κύμα» ανέβασαν στο διαδίκτυο οι «Γιατροί του Κόσμου» ζητώντας την άμεση παρέμβαση στο προσφυγικό θέμα και στην χωρίς τέλος τραγωδία που βιώνουν καθημερινά οι μετανάστες.

Διερωτώμενοι «Μέχρι πότε θα κρατάμε τα μάτια κλειστά;» οι «Γιατροί του Κόσμου» ετοίμασαν ένα βίντεο που δείχνει το ταξίδι ενός παιδιού και ενός κύματος. Το παιδί ξεβράζετε σε κάποια ακτή, ενώ το κύμα συνεχίζει το ταξίδι του. Το θέμα είναι, όπως αναφέρει το βίντεο, αν το παιδί μεταφέρει μαζί του και κάποιο μήνυμα και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να το διαβάσουμε.

«Άραγε ζητείται πραγματικά η ελπίδα ή καταζητείται;» αναρωτιούνται οι «Γιατροί του Κόσμου» προσπαθώντας να αφυπνίσουν τους αρμόδιους αλλά και τους απλούς πολίτες ώστε να λάβουν δράση.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα.

Συμπληρώνοντας 26 χρόνια συνεχούς δράσης το 2016, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου