ΕΛΛΑΔΑ

Για το μέλλον των κινητοποιήσέων τους συνεδριάζουν οι αγρότες

για-το-μέλλον-των-κινητοποιήσέων-τους-134296

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που θα γίνει το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου.

Οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν την ατζέντα των θεμάτων με την οποία θα πάνε στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και να ορίσουν την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Αθήνα.

Ξεχωριστή ευρεία σύσκεψη αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων στη Νίκαια.

Λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο των Τεμπών. Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην περιοχή της Λούμπας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατέβουν στο λιμάνι, αν και η απόφαση θα ληφθεί στη συγκέντρωση.

Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κατευθυνθούν στα Πράσινα Φανάρια, τη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχώρησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες των Σερρών με αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα να δημιουργηθεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από εγκλωβισμένες νταλίκες και ΙΧ. Το βράδυ, ωστόσο, άνοιξαν προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου